To je to što me zanima!

Bečko kazalište osmislilo predstavu 'Motel Fritzl'!

Prijatelji Elisabeth Fritzl (42), koju je otac Josef 24 godine držao u podrumu i silovao, kažu kako je ona u šoku i nevjerici primila vijest o predstavi
Vidi originalni članak

Austrijsko nezavisno kazalište u Beču izazvalo je proteste i gnušanje javnosti jer namjerava na pozornicu postaviti predstavu o Josefu Fritzlu. Predstava pod nazivom "Prenoćište Fritzl" (noćenje s doručkom kod Fritzla) počet će igrati sljedećeg mjeseca. Prijatelji Fritzlove kćeri Elisabeth (42), koju je otac 24 godine držao u podrumu i silovao, kažu kako je Elisabeth ta vijest šokirala.
- To što se njoj dogodilo nije smiješno. Nije joj jasno kako njezina priča ikome može biti zabavna. Jako je uznemirena - kazao je njezin prijatelj. Organizatori predstave tvrde kako je predstava satira austrijskog društva, koje dopušta demonu iz tamnice da se razvije i radi što hoće. Glavni glumac Hubert Kramar, koji bi trebao utjeloviti austrijskog monstruma, svojedobno je izazvao slične kontroverze jer se na svečanom balu pojavio odjeven kao Adolf Hitler. Fritzlu prijeti doživotna robija zbog ubojstva, silovanja, držanja kćeri kao robinje, incesta i zlostavljanja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • trešnja 20.01.2009.

    Umjetnost je danas ostati normalan i rasudan u ovakvom svijetu,a ne raditi predstave prema nečijim životopisima! U čemu su to umjetnici i tko će to ići gledati,može se prepoznati veličina ljudske gluposti i surovosti!

  • macki 20.01.2009.

    pakako imaju srca toj zeni i njenoj djeci nadoljevati ulje na ranu.meni je to sramotno i neukusno.Ali stvarno,istina je da je najzalosnije to sto ce ljudi to ici gledati. :-(

  • branchburg 19.01.2009.

    to uopce nije smijesno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare