To je to što me zanima!

Beroš o dugovima: Dogovorili smo otplatni plan do kraja 2021.

Mjesečni iznosi će biti 600 milijuna kuna za bolnice i 600 milijuna kuna za ljekarne, rekao je ministar financija Zdravko Marić i dodao da misli kako ih više neće viđati na ovim sastancima
Vidi originalni članak

Nakon popodnevnog sastanka s predstavnicima veledrogerija ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je dogovoren 'otplatni plan do kraja godine'. 

- 'Suglasni smo da je naš dugoročni cilj provesti reformu zdravstvenog sustava - rekao je Beroš i dodao kako se treba naglasiti napor koji u COVID krizi ulaže zdravstveni sustav.

DUŽNI VELEDROGERIJAMA 6,5 MLRD KUNA 'Cijenu lijeka formiraju tako da zbroje cijenu u tri usporedive zemlje pa podjele na tri, ali...'

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako će u sljedeća tri mjeseca napraviti transfere prema Ministarstvu zdravstva kako bi se održavale tekuće obveze ljekarni i bolnicam prema veledrogerijama i dobavljačima.

- Mjesečni iznosi će biti 600 milijuna kuna za bolnice i 300 milijuna kuna za ljekarne. U šestom mjesecu računamo na rebalans i financijsku injekciju koji će svesti rokove plaćanja bolnica na 180 dana, a ljekarni na 120 dana. Mislim da nas više nećete viđati na ovim sastancima - rekao je ministar Marić. 

Kaže kako će u lipnju obaviti jednokratnu isplatu od 135 milijuna kuna prema ljekarnama i 760 prema bolnicama.

TKO TU KOGA MULJA? Lijekovi stigli, a dugovi ostali

- Velika hvala ministrima što su našli ova sredstva - rekla je Diana Percač iz koordinacije veledrogerija pri HUP-u.

- Žao mi je što je došlo do ove situacije, što su neki pacijenti ostali bez lijekova, toplo se nadam da se to više nikada neće dogoditi - dodala je.

U razgovoru za Hinu Percač je pojasnila kako će do kraja godine ljekarne redovito dobivati ono što im HZZO svaki mjesec doznačuje, a bolnice iznose koji neće dozvoljavati daljnji rast duga. Zadovoljna je postignutim dogovorom.

"To jesu rokovi van ugovornih i zakonom definiranih, ali su, s obzirom na cijelu situaciju, prihvatljivi rokovi za nas kao veledrogerije, a vjerujem i za naše dobavljače i proizvođače lijekova", istaknula je.

 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Zmar117 15.04.2021.

    Kako im je Njemačka naredila takvo su cjepivo narućili..Plenki nije ništa kriv..On je samo slušao naredbe sa više razine..A za otplatu ovog duga su se zadužili...Budu na kraju rekli da je za sve kriva korona......

  • 15.04.2021.

    Reforme ne donose ništa dobrog za veliki dio naroda . Ako bi svatko tko želi biti korisnik zdravstvenog osiguranja uplaćivao 15% od bruto zarade , novaca bi bilo dovoljno. Važi za sve zaposlene od čistačice do predsjednika , svi penzioneri bilo povratnici ili hrvatski . Nezaposlenima registriranima na burzi rada plaća burza rada , ostali plaćaju po ostvarenoj zaradi .

  • NOmad_2 15.04.2021.

    Znači Bare je urigirao kod Beroša, Todijev sinek našel´ pare?

Komentiraj...
Vidi sve komentare