To je to što me zanima!

Beroš o Vatavuku: Šteta što je pokušaj rješavanja problema protumačio kao nepovjerenje

Što se tiče činjenice da sam primio na razgovor prof. dr. Dijanu Zadravec, već sam ranije rekao da sam to učinio na njenu izravnu zamolbu, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš
Vidi originalni članak

Vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk dao je danas neopozivu ostavku na to mjesto.

Oko svega se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš koji je kazao kako ga je predsjednik Upravnog vijeća bolnice obavijestio o Vatavukovoj ostavci i kako će u ponedjeljak Upravno vijeće odabrati novog ravnatelja.

VIDEO: DAO OSTAVKU Vatavuk: Nije vrag da je samo Zadravec stalo do istine, a svi ostali smo zaštitnici kriminala?

Beroš je u priopćenju potvrdio i kako se sastao sa smijenjenom pročelnicom Dijanom Zadravec.

- Što se tiče činjenice da sam primio na razgovor prof. dr. Dijanu Zadravec, već sam ranije rekao da sam to učinio na njenu izravnu zamolbu. Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice misli da je nepravedno smijenjena, te je zatražila od Ministarstva zdravstva provođenje upravnog postupka radi poništenja navedene odluke. Prof. Zadravec sam uputio na rješavanje tog pitanja u redovitom postupku. Vezano uz njezino zalaganje da se raščiste nepravilnosti u bolnici i utvrdi je li eventualno bilo i protuzakonitih radnji od strane nekih liječnika, još i ranije sam podržao utvrđivanje stanja što potvrđuju inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i proračunski nadzor Ministarstva financija u toj bolnici - poručio je Beroš.

BURNO U VINOGRADSKOJ Vatavuk je podnio neopozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?

Beroš se zahvalio Vatavuku za sve što je učinio za bolnicu u posljednjih mjesec dana.

- Šteta je što je nastojanje da se raščiste problemi u bolnici protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu osobno, što ne odgovara istini - tvrdi Beroš.

- Očekujem da, s izborom novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, bude okončano postojeće stanje koje ne koristi nikome, a vjerujem i da će sva nadležna tijela uskoro utvrditi pravo stanje stvari u bolnici, pa ukoliko je bilo nepravilnosti ili protuzakonitih radnji, iste sankcionirati - zaključio je Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mariadolores 18.06.2021.

    Dr Vatavuk je odličan oftalmolog i bolje da radi svoj posao

  • saubermaher 18.06.2021.

    pa se ti igraš skrivača sa Zadravec i time Vatavuku daješ podršku...Očito ni ti ne smiješ talasati jer će te potopiti

  • ovan 18.06.2021.

    Ima glavu ko mini bull terijer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare