Vatavuk: Nije vrag da je samo Zadravec stalo do istine, a svi ostali smo zaštitnici kriminala? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 109

Vatavuk: Nije vrag da je samo Zadravec stalo do istine, a svi ostali smo zaštitnici kriminala?

Vatavuk: Nije vrag da je samo Zadravec stalo do istine, a svi ostali smo zaštitnici kriminala?
3

Prof.dr. Zoran Vatavuk, v.d. Ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, na današnjoj je sjednici Stručnog vijeća bolnice podnio neopozivu ostavku jer su mu, kaže, povrijeđeni čast i ravnateljska funkcija

VIDEO

Zoran Vatavuk podnio je nepozivu ostavku u petak poslijepodne, a o tome se obratio i medijima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vatavuk dao ostavku 

- Nadam se da je ovo moj zadnji susret s vama, kao vd ravnatelja. Pročitao bih svoje priopćenje za javnost - poručio je Vatavuk i rekao kako s današnjim danom podnosi ostavku te da će idućih nekoliko dana obavljati samo tehničke dužnosti. 

- Dužnost privremenog ravnatelja bolnice prihvatio sam poslije ostavke ranijeg v.d. ravnatelja u dobroj vjeri da pomognem da naša ustanova, drugi po veličini klinički bolnički centar u Hrvatskoj i najstarija zdravstvena ustanova u glavnom gradu Hrvatske, prebrodi krizu u koju je zapala. Vjerujem da se svi sjećate medijskog cunamija koji je pogodio našu bolnicu, da smo u jednom trenutku postali bolnica -slučaj i da je cijela hrvatska javnost, a posebno naši pacijenti i to oni s najtežim dijagnozama, kao i svi djelatnici bili ozbiljno zabrinuti za budućnost - rekao je Vatavuk i dodao kako je nevoljko, ali odgovorno prihvatio ponudu da u ustanovi "smiri stanje" i riješi sukobe koji su "opasno kulminirali do granica ugrožavanja redovitog rada i prijetnje uskraćivanja medicinskih usluga pacijentima". 

Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici
Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici

- U proteklih mjesec dana naši pacijenti imaju redovite usluge, za organizacijske manjkavosti pronalazimo rješenja, vraćen je mir među zaposlenike i vjera da nam svima skupa može biti bolje. Za to sam najzahvalniji svojim suradnicima i najvećem dijelu zaposlenika koji su svoje znanje, vrijeme i energiju usmjerili u rad s pacijentima, zbog čega uostalom i postojimo. Pokazali smo da zajedno možemo biti bolji i uspješniji - rekao je Vatavuk. 

- Zbog višegodišnjeg neuspješnog upravljanja Zavodom za radiologiju koje je dovelo do otvorenih sukoba, nezadovoljstva većine zaposlenika, prekomjernog broja odlazaka radiologa iz naše ustanove i na koncu izostanka normalne komunikacije predstojnice Zavoda sa suradnicima, odlučio sam smijeniti s te dužnosti dotadašnju predstojnicu prof. dr. Dijanu Zadravec. Osobno sam preuzeo vođenje i tog zavoda, organizirao sa suradnicima plan rada, osigurao da pacijenti, pogotovo onkološki, dobiju svu potrebnu i redovitu uslugu. Vraćena je opet pozitivna radna atmosfera, vratili su se neki od onih koji su zbog sukoba s ranijom pročelnicom napustili našu bolnicu. O tome vam mogu više svjedočiti liječnici i ostali zaposlenici Zavoda nego ja - rekao je. 

Zadravec tvrdi da se Vatavuk usporedio s Hitlerom, on joj odgovorio na optužbe: 'Laže!'
Zadravec tvrdi da se Vatavuk usporedio s Hitlerom, on joj odgovorio na optužbe: 'Laže!'

Vatavuk je poručio kako je od Zadravec cijelo vrijeme tražio da optužbe o mogućem kriminalu, zajedno s dokazima, preda na postupanje nadležnim tijelima te dodao kako ju je molio da se suzdrži od javnih istupa u kojima proziva neke od kolega bez dokaza i "blati cijelu bolnicu i njene zaposlenike, u kojima se prikazuje kao da je ona jedini borac za pravdu i istinu, a svi ostali u bolnici su na drugoj strani". 

- Izrekao sam joj mjeru upozorenja s mogućim posljedicama za njen ugovor o radu. Otišla je na bolovanje, ali je to svejedno nije sprečavalo da i dalje nastupa u medijima, da ponavlja već puno puta prožvakanu priču o kriminalu, ali dokaze ne vidi ni hrvatska javnost, a koliko vidim, ni policija ni DORH - rekao je Vatavuk i rekao kako je i sam javno pozvao policiju i DORH da istraže sve njene navode. 

Kaos u Vinogradskoj: Vatavuk sazvao presicu, dat će ostavku?
Kaos u Vinogradskoj: Vatavuk sazvao presicu, dat će ostavku?

- Pa nije vrag da je samo Dijani Zadravec stalo do istine. Zar stvarno netko misli da su svi ostali u KBC Sestre milosrdnice zaštitnici kriminala i kriminalaca? - upitao je Vatavuk. 

Poručio je kako su tri inspekcije više od tri tjedana propitivale poslovanje bolnice. 

- Imali su uvid u svaki dokument, mogli su razgovarati sa svakim od zaposlenika, posebno onima zaduženima za pojedine poslovne procese. Ni jednoj od njih veliki borac za istinu i pravdu u liku Dijane Zadravec nije ponudio ni dao niti jedan dokument. Ali se zato iz dana u dan u medijima pojavljivala Dijana Zadravec sa svojom šabloniziranom pričom - kaže. 

- Optuživala je kolegice i kolege za dodatni rad u privatnim klinikama, ali je zaboravila da je i sama pisala tadašnjem v.d. ravnatelju molbu da joj odobri rad u privatnoj klinici. Tko god joj je proturječio u njenom istinoljubivom naletu odmah se našao na „crnoj listi“ - rekao je Vatavuk. 

Vatavuk je podnio neopozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?
Vatavuk je podnio neopozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?

- A onda ona slavodobitno obznanjuje u medijima kako je razgovarala s ministrom zdravstva kojeg je, eto, upoznala sa svojom istinom, jer je on, tobože, informiran samo od druge strane. A druga strana, po njoj, su v.d. ravnatelja bolnice, predsjednik Upravnog vijeća, inspekcije koje je u bolnicu poslao sam ministar - rekao je Vatavuk. Poručio je kako je razgovarao s ministrom i shvatio da on dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice, preispituje odluku Upravnog vijeća. 

- Jednom riječju, da pomognem ministru u njegovoj rezerviranosti  i dilemama kome pokloniti povjerenje, odlučio sam odstupiti s ove, ionako, privremene dužnosti - rekao je Vatavuk i zahvalio se svim suradnicima i zaposlenicima na podršci. 

- Želim da netko drugi nastavi ovim putem očuvanja mira u bolnici i stvaranja uvjeta za normalan rad zaposlenika i punu posvećenost pacijentima - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 109

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.