Obavijesti

News

Komentari 109

Vatavuk: Nije vrag da je samo Zadravec stalo do istine, a svi ostali smo zaštitnici kriminala?

Vatavuk: Nije vrag da je samo Zadravec stalo do istine, a svi ostali smo zaštitnici kriminala?
3

Prof.dr. Zoran Vatavuk, v.d. Ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, na današnjoj je sjednici Stručnog vijeća bolnice podnio neopozivu ostavku jer su mu, kaže, povrijeđeni čast i ravnateljska funkcija

VIDEO

Zoran Vatavuk podnio je nepozivu ostavku u petak poslijepodne, a o tome se obratio i medijima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vatavuk dao ostavku 

- Nadam se da je ovo moj zadnji susret s vama, kao vd ravnatelja. Pročitao bih svoje priopćenje za javnost - poručio je Vatavuk i rekao kako s današnjim danom podnosi ostavku te da će idućih nekoliko dana obavljati samo tehničke dužnosti. 

- Dužnost privremenog ravnatelja bolnice prihvatio sam poslije ostavke ranijeg v.d. ravnatelja u dobroj vjeri da pomognem da naša ustanova, drugi po veličini klinički bolnički centar u Hrvatskoj i najstarija zdravstvena ustanova u glavnom gradu Hrvatske, prebrodi krizu u koju je zapala. Vjerujem da se svi sjećate medijskog cunamija koji je pogodio našu bolnicu, da smo u jednom trenutku postali bolnica -slučaj i da je cijela hrvatska javnost, a posebno naši pacijenti i to oni s najtežim dijagnozama, kao i svi djelatnici bili ozbiljno zabrinuti za budućnost - rekao je Vatavuk i dodao kako je nevoljko, ali odgovorno prihvatio ponudu da u ustanovi "smiri stanje" i riješi sukobe koji su "opasno kulminirali do granica ugrožavanja redovitog rada i prijetnje uskraćivanja medicinskih usluga pacijentima". 

Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici
Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici

- U proteklih mjesec dana naši pacijenti imaju redovite usluge, za organizacijske manjkavosti pronalazimo rješenja, vraćen je mir među zaposlenike i vjera da nam svima skupa može biti bolje. Za to sam najzahvalniji svojim suradnicima i najvećem dijelu zaposlenika koji su svoje znanje, vrijeme i energiju usmjerili u rad s pacijentima, zbog čega uostalom i postojimo. Pokazali smo da zajedno možemo biti bolji i uspješniji - rekao je Vatavuk. 

- Zbog višegodišnjeg neuspješnog upravljanja Zavodom za radiologiju koje je dovelo do otvorenih sukoba, nezadovoljstva većine zaposlenika, prekomjernog broja odlazaka radiologa iz naše ustanove i na koncu izostanka normalne komunikacije predstojnice Zavoda sa suradnicima, odlučio sam smijeniti s te dužnosti dotadašnju predstojnicu prof. dr. Dijanu Zadravec. Osobno sam preuzeo vođenje i tog zavoda, organizirao sa suradnicima plan rada, osigurao da pacijenti, pogotovo onkološki, dobiju svu potrebnu i redovitu uslugu. Vraćena je opet pozitivna radna atmosfera, vratili su se neki od onih koji su zbog sukoba s ranijom pročelnicom napustili našu bolnicu. O tome vam mogu više svjedočiti liječnici i ostali zaposlenici Zavoda nego ja - rekao je. 

Zadravec tvrdi da se Vatavuk usporedio s Hitlerom, on joj odgovorio na optužbe: 'Laže!'
Zadravec tvrdi da se Vatavuk usporedio s Hitlerom, on joj odgovorio na optužbe: 'Laže!'

Vatavuk je poručio kako je od Zadravec cijelo vrijeme tražio da optužbe o mogućem kriminalu, zajedno s dokazima, preda na postupanje nadležnim tijelima te dodao kako ju je molio da se suzdrži od javnih istupa u kojima proziva neke od kolega bez dokaza i "blati cijelu bolnicu i njene zaposlenike, u kojima se prikazuje kao da je ona jedini borac za pravdu i istinu, a svi ostali u bolnici su na drugoj strani". 

- Izrekao sam joj mjeru upozorenja s mogućim posljedicama za njen ugovor o radu. Otišla je na bolovanje, ali je to svejedno nije sprečavalo da i dalje nastupa u medijima, da ponavlja već puno puta prožvakanu priču o kriminalu, ali dokaze ne vidi ni hrvatska javnost, a koliko vidim, ni policija ni DORH - rekao je Vatavuk i rekao kako je i sam javno pozvao policiju i DORH da istraže sve njene navode. 

Kaos u Vinogradskoj: Vatavuk sazvao presicu, dat će ostavku?
Kaos u Vinogradskoj: Vatavuk sazvao presicu, dat će ostavku?

- Pa nije vrag da je samo Dijani Zadravec stalo do istine. Zar stvarno netko misli da su svi ostali u KBC Sestre milosrdnice zaštitnici kriminala i kriminalaca? - upitao je Vatavuk. 

Poručio je kako su tri inspekcije više od tri tjedana propitivale poslovanje bolnice. 

- Imali su uvid u svaki dokument, mogli su razgovarati sa svakim od zaposlenika, posebno onima zaduženima za pojedine poslovne procese. Ni jednoj od njih veliki borac za istinu i pravdu u liku Dijane Zadravec nije ponudio ni dao niti jedan dokument. Ali se zato iz dana u dan u medijima pojavljivala Dijana Zadravec sa svojom šabloniziranom pričom - kaže. 

- Optuživala je kolegice i kolege za dodatni rad u privatnim klinikama, ali je zaboravila da je i sama pisala tadašnjem v.d. ravnatelju molbu da joj odobri rad u privatnoj klinici. Tko god joj je proturječio u njenom istinoljubivom naletu odmah se našao na „crnoj listi“ - rekao je Vatavuk. 

Vatavuk je podnio neopozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?
Vatavuk je podnio neopozivu ostavku: Zadravec se već dva puta sastala s Vilijem Berošem?

- A onda ona slavodobitno obznanjuje u medijima kako je razgovarala s ministrom zdravstva kojeg je, eto, upoznala sa svojom istinom, jer je on, tobože, informiran samo od druge strane. A druga strana, po njoj, su v.d. ravnatelja bolnice, predsjednik Upravnog vijeća, inspekcije koje je u bolnicu poslao sam ministar - rekao je Vatavuk. Poručio je kako je razgovarao s ministrom i shvatio da on dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice, preispituje odluku Upravnog vijeća. 

- Jednom riječju, da pomognem ministru u njegovoj rezerviranosti  i dilemama kome pokloniti povjerenje, odlučio sam odstupiti s ove, ionako, privremene dužnosti - rekao je Vatavuk i zahvalio se svim suradnicima i zaposlenicima na podršci. 

- Želim da netko drugi nastavi ovim putem očuvanja mira u bolnici i stvaranja uvjeta za normalan rad zaposlenika i punu posvećenost pacijentima - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 109

VIDEO

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj
VOZITE OPREZNO!

Stanje na cestama: Kolone i zastoji na A2, nesreća na Braču, gužva i na staroj karlovačkoj

Uoči Dana državnosti i Tijelova mnogi su se zaputili na produženi vikend na more zbog čega je na autocesti nastao potpuni kaos zbog niza prometnih nesreća
VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih
HITNA POMOĆ NA TERENU

VIDEO Teška nesreća na A1 kod Draganića: Auto izletio s ceste i prevrnuo se, troje ozlijeđenih

Karlovačka policija je potvrdila da je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. U nesreći je sudjelovao jedan auto koji je izletio s ceste i prevrnuo se. Ozlijeđeno je troje ljudi, a težina ozljeda za sad nije poznata. Iz HAK-a javljaju da se zbog nesreće u smjeru Dubrovnika vozi u dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 km/h. Mole vozače da voze oprezno.