To je to što me zanima!

Beroš pokreće istragu nakon skandala u KBC Rijeka: 'Ne znam zašto je došlo do ovoga'

Nakon što je cijela mučna priča Zorice Zrile, kojoj su liječnici u KBC Rijeka predložili da u Sloveniji napravi inducirani porod za 5000 eura, dospjela u javnost, Ministarstvo zdravstva pokrenulo je istragu
Vidi originalni članak

Nakon što je u javnost dospjela skandalozna priča iz riječkog KBC-a, Ministarstvo zdravstva pokrenulo je istragu, piše Dnevnik.hr

Naime, doktori su Zorici Zrile u šestom mjesecu trudnoće, rekli da njena beba neće preživjeti zbog teške malformacije glave, a nakon toga su ju poslali kući da čekaju termin pobačaja ili da pobačaj u 22. tjednu trudnoće obavi u Sloveniji za 5 tisuća eura, jer navodno, u Hrvatskoj to nije legalno. Što nije istina.

SKANDAL U RIJEČKOM KBC-U 'Rekli su mi da dijete ne može preživjeti, ali da platim 5000 € u Sloveniji inducirani porod'

- Na moje što sad mi kažu da odem u Sloveniju, odnosno, da kontaktiram Sloveniju daju mi jasne upute koja je Klinika i koji je broj, ali ne zapisanim putem nego usmeno da to ne ostane nigdje pisani trag jer to ne smiju kao reći. Inducirani porod ili porođaj se ne može obaviti u Hrvatskoj, imate u Sloveniji, tamo je liberalnija država i tamo je to dozvoljeno nakon 22. tjedna - rekla je potresena žena za Provjereno. 

Inducirani porod i prekid trudnoće, na koncu, obavila je prije Božića u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. U Sloveniji bi ih to koštalo 5 tisuća eura, dok se u Hrvatskoj on uredno obavlja. Iako je istraga pokrenuta, obitelj i dalje traži odgovore.

NEHUMANOST U KBC RIJEKA Zorica: "Znali su da bebi nema spasa, nisu mi pomogli. Rekli su da to 'riješimo' za 5000 eura"

- U ponedjeljak će zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva utvrditi što se dolje dešavalo. Zakon i stručno postupanje je jasno, mogućnost takvog zahvata u RH postoji i to je učinjeno, ali mi nije jasno zašto je došlo do ovakvog događaja, istražit ćemo - rekao je ministar Beroš.  

 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Bananaland 27.02.2021.

    Uslijed afera, lopovluka, kriminala, pogodovanje, namještaljki, uhljebarstva, i meni je čudno da se nešto ovakvo može desiti.

  • POTPEC 27.02.2021.

    Opet ponovo, pa ponovo , pa ponovo se pokreće neka nova istraga.  Zašto jednostavno ne oformite jednu jedinu komisiju koja će istraživati te istrage, jer koliko vidimo nema miseca di se bar dvi takve istrage ne pokreću u nekoj bolnici u zemlji.

  • Vesela Bandera 27.02.2021.

    Znas ti znas samo sutis......

Komentiraj...
Vidi sve komentare