To je to što me zanima!

Beroš se predomislio: Prvo je rekao da ima puno antitijela, ali sad će ipak uzeti booster dozu

Kad to struka procijeni nemam nikakvih problema kao i uvijek do sada testirati se i ponovno cijepiti, rekao je ministar prije par dana, no sad je odlučio ipak uzeti treću dozu bez obzira na antitijela
Vidi originalni članak

Prema novim preporukama, treću dozu moguće je uzeti već tri mjeseca nakon druge, a ministar zdravstva prije par dana je izjavio da će on s time pričekati jer ima visok broj antitijela. No, struka to uopće ne savjetuje. 

- Međutim kad to struka procijeni nemam nikakvih problema kao i uvijek do sada testirati se i ponovno cijepiti se - rekao je ministar prije par dana.

'IDE DISTRIBUCIJA DILJEM HRVATSKE' U Hrvatsku stiglo 50 tisuća doza Pfizerovog cjepiva za djecu od 5 do 11 godina, evo koji su uvjeti

No, epidemiologinja Vesna Višekruna Vučina za RTL je rekla da se ne savjetuje testiranje antitijela. 

-  Ono što je bitno naglasiti je da osoba može izvaditi protutijela kada želi znati je li bila u kontaktu s virusom, ali nam to ne može značiti ništa za budući odgovor na infekciju - izjavila je.

- Pokazalo se da oni koji su se boosterirali i imali visoku razinu protutijela nisu imali nikakve specifične nuspojave jer imuni odgovor nakon boosteriranja – odnosno dosezanje platoa je individualno ovisno", kaže Oktavija Đaković Rode, voditeljica Odjela za virusologiju Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

PODACI HZJZ-A Interaktivna karta otkriva: Koliko ljudi se cijepilo i s koliko doza u vašem gradu ili općini?

Beroš se u konačnici predomislio i za RTL potvrdio da će se cijepiti boosterom. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • pravda je spora ali dostižna 16.12.2021.

    Pogubili se u lažima.

  • marac35 15.12.2021.

    cjepimo se da imamo antitijela protiv virusa, ali kad pogledamo da su antitijela "izuzetno visoka" kako je vili pretili rekao, onda to nije bitno, nego, boostah uzmi ipak :) pa radite budale od ljudi, već dvije godine

  • Darac Komarac 15.12.2021.

    Retards. Sama svrha cijepljenja je imati antitijela. Booster doza na tijelo sa antitijelima ima smisla kao i točit puni auto još jedanput sa gorivom ?!?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare