To je to što me zanima!

Bespravni graditelji morat će legalizirati kuću u dvije godine

Ako bespravni graditelji ne pokrenu postupak legalizacije u dvije godine prijeti im zabrana dobivanja komunalnih priključaka. Čačić se ne slaže s tim prijedlogom
Vidi originalni članak

Vlasnici bespravno sagrađenih kuća morat će u dvije godine pokrenuti postupak legalizacije. Ako to ne učine, prijeti im zabrana dobivanja komunalnih priključaka, piše Večernji list. Oni koji su dobili priključak na električnu mrežu ili vodovod, a nemaju građevinsku dozvolu, mogli bi ostati bez struje ili vode. Osim građevinskih inspektora za vratom, bit će im onemogućeni svi pravni poslovi: komunalni priključci, upisi i promjene upisa u zemljišne knjige, obavljanje gospodarskih djelatnosti, prodaja građevine ili zemljišta, i zaključivanje drugih pravnih poslova. Taj prijedlog zakona trebao bi biti na sjednici Vlade sljedeći tjedan. 

Radimir Čačić, koji je i omogućio komunalije bespravnim graditeljima, kaže kako Vlada ne može davati rok od dvije godine jer joj mandat istječe za šest mjeseci. Dodaje da takav plan ne može uspjeti i bez posebnih kreditnih linija.

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • hrabro srce_1 31.05.2011.

    sličan zakon je bio na snazi i 90-tih. isti oni koji su se čudili zašto se njima ruši a njihovim susjedima ne tada nisu htjeli platiti ni lipe.

  • PapaŠtrumpf 31.05.2011.

    Evo se osmišljava kako opet puniti državnu kasu a da se ne radi, nego neka je narod puni zadnjom kunom koju ima u čarapi ! Šta su institucije "pravne" države radile sve ove godine? Važno zaposliti rod'jake i kumove po državnim firmama a to šta nemaju pojma šta treba raditi i šta se kupe nerješeni predmeti po katastrima, sudovima i sl. nema veze. Mogla se pozlatiti ova država od '95 samo da smo složni, ali kad se gleda samo svoje dupe onda smo jadni

  • Feliks Lorenz_3 31.05.2011.

    A premijerka kaže da se ne treba vraćati u prošlost jer će nas to odvesti u neželjenom pravcu. A nezastarjevanje pretvorbe? Toliko o njenoj vjerodostojnosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare