To je to što me zanima!

Bez dozvole na zaštićenoj terasi na Tvrđi stavio krov

Osijek: Terasu su natkrili po uzoru na restoran Gill's u Dubrovniku vjerujući da neće biti problem. Ugovor o zakupu im je istekao prije mjesec i pol
Vidi originalni članak

Vlasnici noćnoga kluba Bastion natkrili su bez dozvole terasu na osječkoj Tvrđi plastičnom ceradom na drvenoj konstrukciji. Vlasnici Bastiona su taj prostor prije dvije godine dobili u najam od Grada Osijeka. No, gradonačelnik Krešimir Bubalo tvrdi da u ugovoru o zakupu poslovnog prostora, vrijednom 26.000 kuna mjesečno, jasno stoji da ne smiju činiti preinake kojima se bitno mijenja izgled prostora. Bubalo je odmah reagirao i u "Bastion" poslao komunalne redare da naprave prijavu. Ivana Sudić, pročelnica Konzervatorskog odjela u Osijeku, kaže da vlasnici ugostiteljskog objekata imaju dozvolu koristiti 240 četvornih metara na vrhu zidina, "ali isključivo kao ljetnu terasu".
Vlasnici priznaju da su u realizaciju "projekta Zimski vrt" krenuli u dobroj vjeri vjerujući da to neće izazvati nikakav problem. Pritom su se pozvali na Dubrovnik i restoran Gill's na zidinama. No, Nedeljko Periša, vlasnik Bastiona, isto tako priznaje da je ugovor s Gradom o zakupu prostora istekao prije mjesec i pol. Bez obzira na samovolju u podizanju terase, Periša je zamolio gradonačelnika da mu, ipak, dopusti produljenje rada do Nove godine. U protivnom, odmah će pristupiti uklanjanju terase.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • krizbaher 27.10.2009.

    @brkan 1, u pravu si sto posto, a ima ih još za nabrojati, neki su pokojni, a neki, koji su još živi, žive kao lordovi...

  • brkan1 26.10.2009.

    Pa ljudi jeli to moguće, u uređenoj pravnoj državi istekne ugovor ili se ne pridržavaš ugovora gotovo je sve se ruši, skida ,plaćaš ili ti plijene imovinu,.a u osijeku terase niču i usred zime. šta radi grad, bubalo trenira strogoću po kancelarijama u gradu,nema mu tate u hercegovini je pa ga nema tko štititi.Ajd nek proba nešta napraviti na Jugu 2, čik ako smije.ja ću gol cijeli dan stajati na trgu bez obzira na zimu.Hajde bubalo dokaži suprotno.Građevinska mafija ti harači po gradu.Nitko nemože dobiti posao osim Doge i Ravlića,Oni su pare oprali kušpili strojeve za kopanje, bagere i druge. I samo oni prolaze na gradskim natječajima,pa malo posla daju i drugima po malim cijenem.a grad šuti, Bubalo to naslijedio od glavaša,koji je sve kriminalce u gradu- Lubinu, Marića, Tasu, Dogu,Ravlića,Čombeta i dr pokrivao jer su radili prljave poslove za njega.Tako je i pokojnom Novaliću oteo prostor na korzu prema superu i oni su uspješni. Jesu k...c . lopovi koje je glavaš pokrivao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare