To je to što me zanima!

Bez mise i zastava: Jovanku Broz će položiti u Kuću cvijeća

Govorom će se od Brozove udovice oprostiti srpski premijer Ivica Dačić, nećak Goran Aleksić i predsjednik SUBNOR-a Miodrag Zečević. Pogreb je u subotu
Vidi originalni članak

Bez mise zadušnice i državne zastave na lijesu, bez vjerskih i ideoloških simbola na nadgrobnoj ploči, uz zvuke posmrtnog marša u subotu u 12 sati kovčeg s tijelom Jovanke Broz bit će položen u grobno mjesto s lijeve strane grobnice u Kući cvijeća u kojoj počiva Josip Broz. 

Nikakve trobojnice, ni jugoslavenske, ni srpske, na kovčegu neće biti jer, kako kažu u odboru za pokop, Jovanka nije obnašala državnu dužnost, a počasnu stražu i plotun zaslužila je kao potpukovnik JNA i nositelj Partizanske spomenice 1941., pojašnjavaju mediji u Srbiji.

Govorom će se od Brozove udovice oprostiti srpski premijer Ivica Dačić, nećak Goran Aleksić i predsjednik SUBNOR-a Miodrag Zečević, a umjesto srpskog predsjednika Tomislava Nikolića, pokopu će nazočiti njegova supruga Dragica. Kada na njeno grobno mjesto bude postavljena ploča od bijelog mramora, sa zlatnim slovima, identičnim onima na Titovoj ploči, ispisanim "Jovanka Broz 1924-2013", počasnu stražu od pripadnika Garde preuzet će njeni suborci iz Šeste ličke, iznose detalje mediji u Srbiji.

Pupovac predvodi izaslanstvo Srba iz Hrvatske

Uz brojne komuniste i antifašiste, nazočit će i Milorad Pupovac, zastupnik u hrvatskom Saboru koji će, kako prenose srpski mediji, predvoditi izaslanstvo Srba iz Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • sestro 25.10.2013.

    neka pupovac ostane u otadžbini i neka ponese hr zastavu kad već naši komunsiti ne idu..

  • tinonina 25.10.2013.

    a dobro ženska si poživila dobrog i lošek ja bi njene godine uvjek potpisu naživila se što se mene tiče a sad nek počiva u miru i laka joj zemlja bila a pre balav sam da bi mogao nešto komentirat o njoj za to ima ovdje starijih koji znaju daleko više o njoj

  • stvoriteljmg 25.10.2013.

    Čitajući članak žena je umrla u siromaštvu vjerujem da joj je bila želja da se tako sahrani skromno u Beogradu imala je razlog ..počivaj u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare