To je to što me zanima!

Najveseliji hotel u Hrvatskoj: 'Sretni smo, želimo raditi...'

Članovi udruge Bubamara rade u hotelu Istraturist i dokazuju kako osobe s Downovim sindromom moraju imati pravo na rad. Novi zaposlenici hotela brzo su se snašli te sve zadatke obavljaju profesionalno
Vidi originalni članak

Jako sam sretan što radim u hotelu. Postavljam stol za goste hotela i baš je lijepo kad te pohvale za rad. Želim stalno raditi, a ne samo malo, i želim za rad primiti plaću, rekao je Alen Ferbežar (27), osoba s Downovim sindromom.

On i još troje štićenika vinkovačke udruge Bubamara u umaškom hotelu rade po četiri sata na dan do kraja rujna. U Istraturist su na jesenski rad uz Alena stigli i Domagoj Mišetić (42), Ivana Kunčević (21) te Martina Đukić (27). Kako bi pokazali da su kao osobe s Downovim sindromom ravnopravni članovi društva, pokrenut je projekt Buba bar u Vinkovcima, a ovoga ljeta iz Umaga su dobili poziv da se okušaju u profesionalnom ugostiteljstvu i ostvare svoje pravo na rad. Voditelj Buba bara Paolo Bogdan rekao je kako su štićenici presretni što rade u hotelu s 4 zvjezdice.

- Jako mi je drago što je jedan tako veliki hotelijer prepoznao Buba bar kao partnera, a naš cilj je pokrenuti promjene u zakonodavstvu da osobe s poteškoćama ne gube invalidninu koja bi u slučaju da rade bila za njihove potrebe. Okvirno, invalidnina iznosi 1250 kuna, što je premalo za sve njihove potrebe. Apeliramo na ministarstvo da se promijeni zakon o zapošljavanju osoba s invaliditetom jer te osobe itekako mogu pridonijeti društvu - rekao je voditelj Paolo Bogdan dodajući da su štićenici u srijedu na večer gostima hotela posluživali šampanjac pred večeru, a gosti su bili vidno oduševljeni idejom i uslugom.

- Kad te poslužuju tako predivne i nasmijane osobe, to je predivno - rekao je njemački turist.

U Umagu u hotelu Alen, Ivana, Martina i Domagoj imaju besplatni smještaj i hranu.     

Idi na 24sata

Komentari 7

  • casper88 24.09.2017.

    E, ovo je pozitivna vijest :)

  • Kragen 22.09.2017.

    Zanimljivo je kako po izgledu necijeg lica (i ostatku tijela) mozes saznati koji poremecaj ili bolest netko ima.Dovoljno je pogledati ga jednom.Naprimjer budale je vrlo lako tako prepoznati.Samo trebas znati sto trazit.

  • mazingazk1 22.09.2017.

    Histria

Komentiraj...
Vidi sve komentare