To je to što me zanima!

Biciklisti iznenađeni: 'Nikada to nismo vidjeli u centru Zagreba'

Fotografija koju je objavila udruga Sindikat biciklista privukla je veliku pažnju brojnih biciklista koji voze centrom Zagreba. Naime, čini se kako je jedan kamion kažnjen zbog parkiranja na biciklističku stazu
Vidi originalni članak

"Ljudi moji, je li to moguće?!" Sjećamo se legendarnog uzvika Mladena Delića, ali se ne sjećamo da smo ikada do sada vidjeli ispisanu kaznu vozaču za parkiranje na biciklističkoj stazi, pojavi koja je u Zagrebu, osobito u centru grada, gotovo redovita.
Je li promjena na vidiku?, stoji u Facebook objavi Sindikata biciklista koji su u srijedu poslijepodne objavili fotografiju kamiona na kojem stoji kazna. 

Vozač kamiona stao je na biciklističku stazu u Gundulićevoj ulici, a zbog toga može dobiti kaznu do 300 kuna. 

ZA SIGURNIJU VOŽNJU ZIMI Njemačka dobila prvi most za bicikliste s podnim grijanjem

Udruga Sindikat biciklista već godinama upozorava na slabu infrastrukturu u Zagrebu, kao i na manjak tolerancije drugih sudionika u prometu prema biciklistima. 

Objava je privukla pažnju brojnih Facebook korisnika, no ne dijele svi isto mišljenje o kazni. Dok neki tvrde kako je napokon došlo vrijeme da se stane na kraj parkiranju na biciklističkoj stazi, drugi pozivaju na suosjećanje prema vozaču kamiona: 

- I sam sam biciklista, ali daj malo razumijevanja za dostavu... Odi ti voziti kombi, kamion, dođi u centar i ajde istovari dvije palete robe, a da ne kršiš niti jedan zakon - nemoguće - napisao je jedan komentator. 

TUGA U VELIKOJ GORICI Dirljiv oproštaj škole od učenika kojeg je usmrtio pijani vozač: 'Ti mi, prijatelju, jednom bješe sve'

Drugi tvrde i kako bi bilo bolje da pauk digne auto, umjesto da se samo dobije kazna. 

- Osloboditi stazu i naplatiti sve što uz tu VIP uslugu ide - napisao je drugi. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Dalibor0704 12.08.2021.

    Zašto je stao na biciklističku stazu, kada ima cestu. Neka malo zapriječi automobilski promet, tisuće vozila, a u njima po jedna osoba.

  • Z.a.c 12.08.2021.

    Biciklisti su nova opasnost na cesti. Voze se kak hoce. Na oznacenim stazama su baje,ali ako nema oznacene staze,opet su oni glavni. Za njih ne vrijede semafori,znakovi. Na Jarunu se dvosmjerna cesta promijenila u jednosmjernu da bi biciklisti imali svoju stazu. Sad auti moraju voziti puni krug ako hoce sa jezera van,a biciklisti stazu skoro uopce ne koriste,nego se i dalje voze izmedju roditelja sa malom djecom,klincima na rolama,starijim ljudima u setnji… Kad mislite opet poslati policajce na biciklima da se njih kaznjava? Ili su oni zadnjih 5 godina svete krave?

  • 12.08.2021.

    "udruga biciklista",vtf? Jos jedna na grbači grada,županije,drzave...ma svejedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare