News

Komentari 18

Biciklisti iznenađeni: 'Nikada to nismo vidjeli u centru Zagreba'

Biciklisti iznenađeni: 'Nikada to nismo vidjeli u centru Zagreba'

Fotografija koju je objavila udruga Sindikat biciklista privukla je veliku pažnju brojnih biciklista koji voze centrom Zagreba. Naime, čini se kako je jedan kamion kažnjen zbog parkiranja na biciklističku stazu

"Ljudi moji, je li to moguće?!" Sjećamo se legendarnog uzvika Mladena Delića, ali se ne sjećamo da smo ikada do sada vidjeli ispisanu kaznu vozaču za parkiranje na biciklističkoj stazi, pojavi koja je u Zagrebu, osobito u centru grada, gotovo redovita.
Je li promjena na vidiku?, stoji u Facebook objavi Sindikata biciklista koji su u srijedu poslijepodne objavili fotografiju kamiona na kojem stoji kazna. 

Vozač kamiona stao je na biciklističku stazu u Gundulićevoj ulici, a zbog toga može dobiti kaznu do 300 kuna. 

Udruga Sindikat biciklista već godinama upozorava na slabu infrastrukturu u Zagrebu, kao i na manjak tolerancije drugih sudionika u prometu prema biciklistima. 

Objava je privukla pažnju brojnih Facebook korisnika, no ne dijele svi isto mišljenje o kazni. Dok neki tvrde kako je napokon došlo vrijeme da se stane na kraj parkiranju na biciklističkoj stazi, drugi pozivaju na suosjećanje prema vozaču kamiona: 

- I sam sam biciklista, ali daj malo razumijevanja za dostavu... Odi ti voziti kombi, kamion, dođi u centar i ajde istovari dvije palete robe, a da ne kršiš niti jedan zakon - nemoguće - napisao je jedan komentator. 

Drugi tvrde i kako bi bilo bolje da pauk digne auto, umjesto da se samo dobije kazna. 

- Osloboditi stazu i naplatiti sve što uz tu VIP uslugu ide - napisao je drugi. 

Najčitaniji članci