To je to što me zanima!

Biciklom ide na put oko svijeta, društvo će joj praviti njezin pas

Na put koji će potrajati čak tri godine Snježana Frketić (27) i njezin Onni kreću uzdajući se sami u sebe. Samo dva dana uoči puta ostali su bez glavnih sponzora
Vidi originalni članak

Snježana Frketić (27) i njezin dvogodišnji švicarski ovčar  Onni u nedjelju  kreću na put oko svijeta. Prve države koje će posjetiti su Slovenija i Italija. Vrijeme polaska je 12 sati i 30 minuta, a ispratit će je biciklisti Festivala biciklizma koji se održava u Samoboru. Snježana planira Onnija voziti u prikolici čak tri godine.

Na put kreće, kako sama kaže, uzdajući se sama u sebe jer samo dva dana uoči put ostala je bez glavnih financijskih sponzora. 

- Ne znam da li bi to nazvala problemima, ali svakako je otežavajuća okolnost. Odustajanje sponzora me nije iznenadilo, a ni presjeklo, već samo još  jednom potvrdilo da se treba uzdati u se i u svoje kljuse - rekla je Snježana. 

Na pitanje da li je zbog svih problema koji su je snašli  ikada mislila odustati od puta odgovara negativno te kaže da bi put prekinula samo u slučaju da se njoj ili Onniju dogode teški zdravstveni problemi.  

- Ako je to nešto što lokalni veterinar može riješiti, nastavljamo put po izlječenju. Ako je potrebno mirovati par dana, uzet ćemo sobu u hostelu i mirovati. Ako je to nešto zbog čega moramo prekinuti put, vraćamo se u Hrvatsku. U svakom slučaju pouzdat ću se u znanje i procjenu lokalnog veterinara, ali bit ću i u stalnom kontaktu sa Onnijevom veterinarkom Tinom - kaže Snježana. 

Zaključuje da  se uoči puta  još uvijek osjeća kao da ne ide na put, odnosno više-manje je koncentrirana na završno nabavljanje potrebnih stvari 'pa emocije ne dolaze do izražaja'. 

Portal 24sata.hr Snježanu i Onnija pratit će tijekom putovanja te izvještavati o njihovim  avanturama, a želite  ih i vi podržati možete  posjetite njihovu web stranicu i naručite razglednicu za sedam eura. 

Od svake kupljene razglednice 1 euro donirat ćete Udruzi Šapica , a ostatak novca poslužit će Snježani i Onniju za troškove puta.  Odakle želite razglednicu odlučujete vi sami, samo je važno da se nalazi na ruti putovanja.

Više o Snježani i Onniju možete pročitajte na zooportal.hr

Idi na 24sata

Komentari 31

  • NenadKovačić 04.06.2012.

    Kakvi bolesni komentari... (čast iznimkama). Kladim se da ovakav negativan stav prema odvažnosti i otvorenosti ove cure imaju redom likovi (i likice) kojima je krajnji domet njihov kvart ili eventualno druga strana grada/sela u kojem žive. Pitanje za silne "pesodušobrižnike": Kaj mislite, jel' veće maltretiranje psa ovo što radi Snježana ili kad pas poput Onnija provede cijeli svoj životni vijek u stančiću od 45 kvadrata u centru Zagreba? Stvarno svašta...

  • melem24 02.06.2012.

    pas je prelijep

  • ruzana 01.06.2012.

    da sam hrabra kao ona ili luda(ovisi kako tko na to gleda)išla bih i ja ...nisam i zato sjedim tu gdje jesam:želim joj sretan put i povratak

Komentiraj...
Vidi sve komentare