Obavijesti

News

Komentari 31

Biciklom ide na put oko svijeta, društvo će joj praviti njezin pas

Biciklom ide na put oko svijeta, društvo će joj praviti njezin pas
4

Na put koji će potrajati čak tri godine Snježana Frketić (27) i njezin Onni kreću uzdajući se sami u sebe. Samo dva dana uoči puta ostali su bez glavnih sponzora

VIDEO

Snježana Frketić (27) i njezin dvogodišnji švicarski ovčar  Onni u nedjelju  kreću na put oko svijeta. Prve države koje će posjetiti su Slovenija i Italija. Vrijeme polaska je 12 sati i 30 minuta, a ispratit će je biciklisti Festivala biciklizma koji se održava u Samoboru. Snježana planira Onnija voziti u prikolici čak tri godine.

Na put kreće, kako sama kaže, uzdajući se sama u sebe jer samo dva dana uoči put ostala je bez glavnih financijskih sponzora. 

- Ne znam da li bi to nazvala problemima, ali svakako je otežavajuća okolnost. Odustajanje sponzora me nije iznenadilo, a ni presjeklo, već samo još  jednom potvrdilo da se treba uzdati u se i u svoje kljuse - rekla je Snježana. 

Na pitanje da li je zbog svih problema koji su je snašli  ikada mislila odustati od puta odgovara negativno te kaže da bi put prekinula samo u slučaju da se njoj ili Onniju dogode teški zdravstveni problemi.  

- Ako je to nešto što lokalni veterinar može riješiti, nastavljamo put po izlječenju. Ako je potrebno mirovati par dana, uzet ćemo sobu u hostelu i mirovati. Ako je to nešto zbog čega moramo prekinuti put, vraćamo se u Hrvatsku. U svakom slučaju pouzdat ću se u znanje i procjenu lokalnog veterinara, ali bit ću i u stalnom kontaktu sa Onnijevom veterinarkom Tinom - kaže Snježana. 

Zaključuje da  se uoči puta  još uvijek osjeća kao da ne ide na put, odnosno više-manje je koncentrirana na završno nabavljanje potrebnih stvari 'pa emocije ne dolaze do izražaja'. 

Portal 24sata.hr Snježanu i Onnija pratit će tijekom putovanja te izvještavati o njihovim  avanturama, a želite  ih i vi podržati možete  posjetite njihovu web stranicu i naručite razglednicu za sedam eura. 

Od svake kupljene razglednice 1 euro donirat ćete Udruzi Šapica , a ostatak novca poslužit će Snježani i Onniju za troškove puta.  Odakle želite razglednicu odlučujete vi sami, samo je važno da se nalazi na ruti putovanja.

Više o Snježani i Onniju možete pročitajte na zooportal.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina