To je to što me zanima!

Biden na Floridi obećava pomoć nakon razornog uragana Ian

Čelnica Agencije za upravljanje hitnim situacijama, Deanne Criswell, rekla je da će saveznu vladu koštati milijarde dolara da pomogne u otklanjanju štete od uragana.
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden doputovao je u srijedu na Floridu kako bi obećao pomoć toj saveznoj državi u oporavku od uragana Iana, a trebao bi se sastati s guvernerom Ronom DeSantisom, mogućim suparnikom na predsjedničkim izborima 2024.

21 POGINULI Joe Biden: 'Razaranje uragana Iana na Floridi među najgorima je u američkoj povijesti...'

Demokratski predsjednik i republikanski guverner ne dijele mišljenje u mnogim pitanjima, uključujući klimatske promjene, koje stručnjaci smatraju krivcem za vrlo intenzivne uragane.

Biden i njegova supruga Jill stigli su u Fort Myers u rano poslijepodne u srijedu, dva dana pošto što su posjetili Portoriko koji je prošli mjesec udario uragan Fiona.

OPUSTOŠIO IH URAGAN Cijela Kuba ostala je bez struje, veliki prosvedi na ulicama, a vlada tražila pomoć od SAD-a

Čelnica Agencije za upravljanje hitnim situacijama, Deanne Criswell, rekla je da će saveznu vladu koštati milijarde dolara da pomogne u otklanjanju štete od uragana.

POSLJEDICE URAGANA Florida i Karoline zbrajaju štetu od jednog od najtežih uragana

"Još uvijek se itekako nalazimo u modalitetu spašavanja života i stabilizacije. Tek se počinje s procjenama stvarne štete na infrastrukturi. Šteta će biti u milijardama", rekla je Criswell.

ODNIO 80 ŽIVOTA Šteta od uragana Ian na Floridi procijenjena i do 57 mlrd dolara

Tijekom svoga puta, Biden će helikopterom pogledati u kojoj mjeri je oštećen Fort Myers na Floridi, prije nego što se sastane sa stanovnicima i dužnosnicima za pomoć u katastrofama, kao i s DeSantisom, objavila je Bijela kuća.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • livija i ja 05.10.2022.

    Nemojte vrijeđati čovjeka koji mora na liječenje -vidi se da on niti zna niti išta odlučuje-od njega su stvorili lutku na koncu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare