To je to što me zanima!

Biden pozvao na borbu protiv rastućeg antisemitizma u SAD-u: 'I šutnja je suučesništvo'

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je svoje državljanine da se uključe u borbu protiv sve rastućeg antisemitizma. 'Svi moramo jasno i odlučno reći da antisemitizam u ovoj zemlji nema sigurnu luku' - rekao je
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Amerikance u ponedjeljak u povodu proslave Hanuke da se uključe u borbu protiv rastućeg antisemitizma u državi.

- Danas svi moramo jasno i odlučno reći da antisemitizam i svi oblici mržnje i nasilja u ovoj zemlji nemaju sigurnu luku u Americi. Točka - rekao je Biden, naglasivši da je šutnja po tom pitanju predstavlja 'suučesništvo'.

'ZA JEDNAKOST' Biden potpisao zakon o zaštiti istospolnog braka u Americi

Američki predsjednik govorio je tijekom prijema povodom Hanuke koji je uključivao postavljanje prve službene menore u Bijelu kuću, kao prvog židovskog artefakta u rezidenciji američkih čelnika.

- Bijela kuća dosad nikada nije imala vlastitu menoru. Sada je to cijenjeni dio ovog doma, vašeg doma, večeras - kazala je prva dama Jill Biden okupljenom mnoštvu.

Bidenov potez dolazi u vrijeme sve većeg broja izvješća o antisemitizmu diljem zemlje. On je prošli tjedan pokrenuo novu inicijativu za razvoj nacionalne strategije za borbu protiv antisemitizma.

BROJ PREDOZIRANJA RASTE Istraživanje: Kod američkih tinejdžera poraslo predoziranje fentanilom za skoro 110 posto

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare