To je to što me zanima!

BiH: Beba preživjela ugriz poskoka, spasila je majka

Zmija je 15-mjesečnu djevojčicu napala u dvorištu kuće kod Posušja. Majka je kćer uzela u naručje i brzo je odvela liječniku gdje su joj dali protuotrov
Vidi originalni članak

Izabela je sjedila na tlu pred kućom i držala u ruci tikvicu, kojom se igrala. Odjednom se začuo strašan vrisak. Mama Danijela ostavila je brzo tromjesečnu kćer, koju je dojila na krevetu, i izjurila iz kuće, prepričala je još vidno uzrujana baka Anica.
U subotu malo poslije 15 sati poskok je ugrizao djevojčicu iz zaseoka Posuškoga gradeca u Bosni i Hercegovini. Na 15-mjesečnu Izabelu pazile su baka i mama, ali nisu stigle spriječiti napad zmije otrovnice. 
Dotrčavši do uplakane kćeri, majka je  vidjela zmiju, koja se uvukla u rupu na zidu stubišta. Briznula je u plač te uzela djevojčicu u naručje i potrčala na cestu. Baka kaže da je tad bila naišla susjeda automobilom. Odvezla ih je u posuški Dom zdravlja. Stigli su za desetak minuta. Malu Izabelu primio je i pregledao dežurni liječnik Mijo Jović. Djevojčicu su potom kolima hitne pomoći prevezli u bolnicu u Mostaru gdje su joj dali protuotrov.
Otrovnica je dijete ugrizla za jagodicu lijevoga kažiprsta i opet se uvukla u rupu u zidu.
- Gledali smo hoće li izaći, ali ništa. Tek sutradan, oko dva sata poslijepodne, dok sam sa susjedom sjedila u kući, došla je druga susjeda i pozvala nas da vidimo  zmiju, koja je virila iz one iste rupe. Tiho smo, da nas ne primijeti, uzele drvene štapove. Susjeda Marica hrabro je prišla i drvetom prignječila zmiji glavu - kroz suze kaže baka zahvaljujući liječnicima koji su joj spasili unuku.
U Domu zdravlja Posušje liječnici su rekli kako je mamina brza reakcija bila presudna što je Izabela živa. Djevojčica se oporavlja, a mještani su u strahu i ne mogu se načuditi otrovnici među ljudima u ovo doba godine.
Vodeći hrvatski stručnjak za zmije i docent na zagrebačkom PMF-u,  Zoran Tadić, kaže da je granična temperatura za zimski san poskoka oko 18 stupnjeva, tako da zbog visokih temperatura zraka nije čudno što se zmija pojavila u ovo doba godine.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • crnilabud 25.11.2009.

    TRLA baba dlan,dajojj prodje dan...!!!

  • meemee 25.11.2009.

    Ma koji crni nemar... nemar je ostavit dijete na cesti da se igra, a ne u vlastitom dvoristu. Bravo mama za reakciju! I doktori za brz prijevoz. A rupu zazidat. Za svaki slucaj.

  • zmr 24.11.2009.

    Ja ne znam po cemu ovaj labud ovde vidi majcin nemar,ja ovde samo vidim snalazljivu,borbenu i sposobnu majku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare