To je to što me zanima!

BiH: Helikopter EUFOR-a se srušio, putnici poginuli

Padu EUFOR-ovog helikoptera poginuli su članovi posade iz Španjolske dok su putnici bili iz njemačkog kontigenta iz sastava mirovnih snaga
Vidi originalni članak

Dvojica članova posade i dvojica putnika poginula su u nesreći helikoptera mirovnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) koji se u četvrtak srušio u središnjoj Bosni, potvrđeno je kasno poslije podne iz zapovjedništva EUFOR-a u Sarajevu. U priopćenju EUFOR-a navodi se kako su život izgubili članovi posade iz Španjolske dok su putnici bili pripadnici njemačkog kontigenta iz sastava mirovnih snaga.
Helikopter čiji tip nije naveden srušio se nešto poslije 12 sati na području planine Vlašić na teško pristupačnom terenu zbog čega je bila otežana potraga koja je odmah započela. Glasnogovornik EUFOR-a Kerry Corkett objasnio je kako je helikopter poletio iz baze Butmir u Sarajevu te da je bio na rutinskom letu.
- Oko 12 sati helikopter je nestao, a drugi helikopter koji je bio u blizini potvrdio je da se vidi gust dim u šumom obraslom području - kazao je Corkett.
Uzrok pada helikoptera još se istražuje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare