To je to što me zanima!

'BiH nema većeg saveznika od Hrvatske među članicama EU'

Državni vrh položio je vijence na Mirogoju u povodu Dana neovisnosti, a premijer Plenković komentirao je rezultate izbora u BiH i rekao da nije dobro da jedan narod drugome bira predstavnika
Vidi originalni članak

Žao mi je da se i ovaj put ponovio scenarij koji smo već vidjeli. Ponovno smo se zahvaljujući pravnom okviru doveli u situaciju da pripadnici jednog konstitutivnog naroda na teritoriju Federacije biraju predstavnika drugom, odnosno hrvatskom narodu, rekao je Andrej Plenković nakon što je čestitao pobjednicima izbora u BiH.

Pogledajte video

Dodao je kako ovo nije dobro i da je cilj da se sva tri naroda u BiH osjećaju dobro i da su privrženi za svoju domovinu. Misli da je Dragan Čović trebao biti nagrađen za svoj dobar posao, a poručio je da će nastaviti suradnju s institucijama BiH i gajiti dobre i kvalitetne odnose. 

O suradnji s Komšićem rekao je da se prvo trebaju konstituirati vlasti, ali da nas puno toga veže s BiH i da su potezi dosad bili prijateljski. Istaknuo je i kako Hrvatska podupire BiH više od ijedne članice EU.

Državni vrh jutros je na Mirogoju položio vijence povodom Dana neovisnosti, a premijer Plenković je istaknuo da su sada pred nama zadaće jačanja gospodarskog rasta, institucija i njihove neovisnosti kako bi bile snažne  da bez utjecaja daju povjerenje hrvatskim građanima.

- Na Dan neovisnosti Republike Hrvatske prisjećamo se kada je Hrvatski sabor raskinuo sve državnopravne sveze s SFRJ samo dan nakon raketiranja Banskih dvora. Ta je odluka bila prijelomna u procesu formiranja Republike Hrvatske. To je bilo vrijeme obrane Hrvatske, vrijeme državništva prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Uz pomoć hrvatskog naroda, a ponajviše hrvatskih branitelja ostvaren je cilj samostale i neovisne Hrvatske. Taj cilj nastavljamo i danas 30-ak godine kasnije. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima - rekao je premijer te se kratko osvrnuo i na aferu SMS i Milijana Brkića.

- Vjerujem da će čelnici svih tijela učiniti sve da se rasvijetle sve afere - dodao je premijer.

Idi na 24sata

Komentari 98

  • cimerrr 09.10.2018.

    Plenki je gurao kradezeovca multimiljunaša Čovića u Bosni,ali narod mu je rekao STOP. Uvjerljivo ga je potukao ovaj siromah Komšić,hehehe! Čova leži na desetinama miljuna maraka,ali ni to mu nije pomoglo. Izgleda da su Hrvati u BIHu progledali.

  • bajica1009 08.10.2018.

    upravo tako samo u razbijanju i raseljavanju hdz radi godinama.

  • DrugoMišljenje 08.10.2018.

    Sramota! Sramota je što su izbori u BiH protuustavni, a ipak se provode. Sramota je što EU skupa s Hrvatskom šuti o izbornom zakonu u BiH. Sramota je što Hrvatska ne čini ništa da zaštiti svoj narod u BiH. A najveća sramota je što hrvatski političari u BiH za mjesec dana neće ni zucnuti o izbornom zakonu niti se pobuniti i bojkotirati Vladu dok isti ne bude promijenjen, već će biti sretni što su dobili fotelje i i dalje će uhljebljivati i brinuti se za vlastiti čmar. Među hrvatskim narodom vlada ogorčenje, ne zbog Komšićeve pobjede, već zbog domaćih izdajnika koji su krali narod 30 godina, raselili ga i učinili bespomoćnim. Pokoj vječni daruj Gospodine Hrvatima u BiH, počivali svoj mir u Njemačkoj i Irskoj, izdani od vlastitih vođa, Hrvatske i EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare