To je to što me zanima!

BiH popušta mjere ograničenja unatoč malom broju cijepljenih

U zatvorenim bi prostorima ubuduće trebalo biti dopušteno okupljanje do 300 osoba, a više od toga moći će ih biti ukoliko bi se provjeravalo jesu li cijepljeni, odnosno preboljeli Covid ili su testirani
Vidi originalni članak

Epidemiološka situacija u BiH je dovoljno stabilizirana da se može ići u daljnje popuštanje mjera uvedenih protiv širenja koronavirusa, procijenili su u utorak članovi kriznog stožera Federacije BiH, dok neki stručnjaci upozoravaju kako je stanje još uvijek opasno jer je mali postotak cijepljenih.

Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez potvrdio je lokalnim medijima kako je vladi Federacije BiH u utorak upućena preporuka da se ukine obveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, osim u zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i u javnom prijevozu.

STANJE PO ŽUPANIJAMA Međimurje broji 59 novih slučajeva, umrle su dvije osobe

U zatvorenim bi prostorima ubuduće trebalo biti dopušteno okupljanje do 300 osoba, a više od toga moći će ih biti ukoliko bi se provjeravalo jesu li cijepljeni, odnosno preboljeli Covid ili su testirani.

Kina i kazališta moći će popunjavati polovicu kapaciteta svojih sjedala.

Od 20. siječnja dnevni broj novozaraženih u BiH u stalnom je padu i u proteklih je deset dana bio na dnevnoj razini manjoj od tisuću, pa je procjena kako sadašnji val zaraze jenjava, a bolnički se kapaciteti mogu nositi sa sadašnjim brojem težih slučajeva.

ISTRAŽIVANJA U JUŽNOJ KOREJI Postoji 75 posto manja šansa za smrt od omikrona nego od delte

I dalje je razmjerno veliki broj umrlih od posljedica zaraze, a od izbijanja pandemije u BiH je registrirano više od 14 tisuća smrtnih slučajeva koji su s tim povezani.

Zamjenik ravnatelja Kliničkog centra u Banjoj Luci Nenad Stevandić kazao je kako je ipak nužno zadržati oprez, posebice stoga jer je u BiH i dalje cijepljen razmjerno mali broj ljudi, a s tim je suglasan i Ednan Drljević, infektolog Opće bolnice u Sarajevu.

STANJE PO ŽUPANIJAMA U Koprivničko-križevačkoj županiji 27 je novozaraženih

"Cijepljenje u nekim dijelovima BiH ide tek do devet posto (stanovništva)", kazao je Drljević za "Nezavisne novine" upozoravajući kako samo neki dijelovi BiH imaju veliki broj cijepljenih pa bi onda tome trebalo prilagođavati i mjere ograničenja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 22.02.2022.

    Za njih i ne čudi da popuštaju nešto čega nije niti bilo.

  • Segregacija 22.02.2022.

    Koje mjere?

  • marac35 22.02.2022.

    oni nisu u EU, nema im tko diktirati da li ima korone ili nema, da li i koliko se moraju cijepiti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare