To je to što me zanima!

Bijes zbog izbora u Londonu: Policija razdvajala prosvjednike

Ne rasizmu, Pobunite se protiv Torijevaca, Ne Johnsonu, samo su neki od plakata koje su nosili prosvjednici koji su krenuli prema Downing Streetu
Vidi originalni članak

Nekoliko stotina bučnih prosvjednika promarširalo je u petak centrom Londona izražavajući nezadovoljstvo rezultatom britanskih izbora, te uzvikujući "Boris Johnson nije moj premijer" i "Boris, Boris, Boris: odlazi, odlazi, odlazi". 

Prosvjednici s transparentima "Usprotivimo se vlasti torijevaca" i "Dobrodošli izbjeglice" hodali su od Johnsonove rezidencije u Downing Streetu do Trafalgar Squarea i nastavili do kazališne četvrti i pritom blokirali promet i privukli veliki broj policajaca. Johnsonovi konzervativci uvjerljivo su pobijedili na izborima u četvrtak. Johnson je u petak pozvao na jedinstvo nacije i "okončanje" podjela zbog brexita koje su razarale Ujedinjeno Kraljevstvo posljednje tri i pol godine. 

Rezultati iz 650 izbornih okruga pokazuju da je Johnsonova Konzervativna stranka do nogu potukla laburiste, osvojivši 365 mandata u odnosu na 203 mandata laburista, što je najveći izborni uspjeh konzervativaca od 1987.

 - Želim se obratiti i onima koji nisu glasali za nas, za mene i koji su željeli i vjerojatno još uvijek žele ostati u EU - rekao je.

- Morate znati da mi u ovoj konzervativnoj vladi nećemo nikada ignorirati vašu volju i vaše pozitivne osjećaje prema europskim narodima - istaknuo je Johnson.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ZvonkoHR 16.12.2019.

    komunjare i antife se nikad nemogu pomiriti s porazom i voljom večine , nadam se da tako neče biti 22. 12. kad zokanče izgubi , po koji več put zaredom .....

  • SuikonSui 14.12.2019.

    To je manjina koju su prikazivali u Libiji,Siriji i ostalim državama napačenim ratom..

  • prokurator 14.12.2019.

    zbog čega svi komentari ovdje misle da se radi o ljevičarima?? je li johnson možda desničar????? hahaha kako su iskrivljene hrvatske naočale za promatranje politike po svijetu.. znači izgubili su laburisti, radnička stranka, a dobili torijevci, konzervativna stranka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare