To je to što me zanima!

Bijesan na inspekciju: "Pukao sam, oni nam ne daju raditi..."

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vlasnik štanda za prodaju fornetta na varaždinskom Špancirfestu priznaje da je prijetio poreznicima, ali tvrdi da su policajci prvi napali njega. Sada prijeti tužbom
Vidi originalni članak

Porezni inspektori izbacili su me iz takta i nasrnuo sam na jednog od njih. Vrijeđao sam ih, kaže Dražen Rakonić (46), vlasnik štanda za prodaju fornetta na varaždinskom Špancirfestu.

Priznaje kako se u petak navečer jako uzrujao zato što su dva porezna inspektora došla u kontrolu na njegov štand. A kako napominju i drugi prodavači, Špancirfest je raj za inspektore. Dolaze usred najveće gužve, što trgovcima otežava rad.

'Burno sam reagirao'

- Imam tri štanda u Varaždinu, platio sam to gotovo 28.000 kuna. Usto, moram isplatiti šest djelatnika te mnoge druge troškove. Otac sam četvero djece i samo želim zaraditi za kruh. Mukotrpno smo radili prošli tjedan, digli su mi živac i priznajem, burno sam reagirao - kaže Rakonić. Inspektori su ga prijavili policiji.

Rakonić se s njima pohrvao, a prema tvrdnjama iz PU varaždinske, policajce koji su došli na intervenciju grizao je, gušio, udarao u genitalije, opirao im se. Smirili su ga suzavcem.

- Prolaznik nam je pomogao zadržati ga na podu, zavezali smo ga i priveli - rekli su.

Svatko ima svoju priču

Također, tvrde da je Rakonić prvi napao njih.

- Nakon što su prošli nekoliko metara, prodavač je u hodu pokušao glavom udariti u glavu jednog od policajaca, koji se uspio izmaknuti te ga je udario u šilt službene kape - rekli su. Trgovac to opovrgava.

- Došla su dva policajca. Tražili su osobnu iskaznicu, a ja sam im rekao da mi je u kombiju. Krenuo sam po nju, a usput sam htio radna kolica spremiti u kombi. Policajac mi se unio u lice i šiltom kape me okrznuo po nosu i očima. Viknuo sam: ‘Koji ti je k....?’. Na mene je nasrnuo drugi policajac i ubrzo su me oborili na tlo - govori Rakonić. Smatra da su pretjerali. Tužit će ih.

- Nije bilo potrebe za takvom silom i grubošću. Zbog njihove agresivnosti morao sam se braniti - rekao je Rakonić.

Idi na 24sata

Komentari 288

  • varazdinkaVz 02.09.2014.

    Drazen Rakonic - Raki je losa osoba! nije slucajnost da su bas njemu dosli. On je osoba koja ne placa svoje radnike na vrijeme, koji ne placa doprinose, niti prijavljuje svoje radnike. Bezobraznik koji zeli luksuzno zivjeti, varati drzavu a imati najjeftiniju radnu snagu. zato mu cesto rade curice koje su spremne raditi za 2000 kn mjesecno bez ijednog slobodnog dana u tjednu. skriva blagajne ispod pulta koje pokriva sa krpama, one rijetke radnike koje prijavi da rade kod njega , bez njihova znanja ubrzo i odjavi.. a oni to saznaju tek kad dobiju ili daju otkaz. ja znam vrlo dobro tko je Raki i kako se on odnosi prema svojim radnicima. zlocesta, zlocesta osoba..podmukla, dvolicna i pokvarena. sa velikim laznim smjeskom na licu. sposoban je mnoge prevariti da je ljubazna osoba (dok ne provedete cijeli dan pokraj njega). sama cinjenica da vec ima sudske procese sa raznih strana i za fizicki napad i za povredu prava radnika, je dovoljno da se shvati sta je to za osobu. inace vec sam komentirala ovo sto sam sad napisala ali mi je svaki put komentar "nestao". hm.. pa cu ga ja repostat svaki dan ako treba. pa nek ljudi malo vide o kome se radi. malo ga previse branite. ipak ima pravde, cini se.. napokon ga je karma sustigla.

  • ivo-špalj 02.09.2014.

    ako radiš po zakonu i u skladu sa zakonom nemaš se čega bojati a najmanje vrijeđato vlast!!! neka su ga izbatinali jer očito nije bilo sve kak treba!

  • lasvegas9 02.09.2014.

    inspektori teški ovisnici o kladari

Komentiraj...
Vidi sve komentare