To je to što me zanima!

Biljan: Kave za van su mrvice u preživljavanju, mi smo na podu

Šef istarskog stožera, Dino Kozlevac, kaže da je zadovoljan najavom da će doći do otvaranja teretana i sportskih klubova. Ivan Veštić iz Atletskog saveza kaže da ovakve mjere imaju i dugoročne posljedice
Vidi originalni članak

Marija Bubaš iz HZJZ-a rekla je u emisiji U mreži prvog za HRT da epidemiološka situacija još nije sjajna, ali da je sve bolja i da mjere, treba postupno i popuštati, kao što su se uvodile. Smatra da će se uvesti set mjera, ali ne zna što će biti prvo i dodaje da se o tome pažljivo promišlja.

- Nismo otok unutar Europe, moramo pratiti situaciju u okruženju - rekla je Bubaš te kaže da treba gledati i iskustva drugih zemalja.

Ugostitelj Dražen Biljan rekao je da sve sektore u ugostiteljstvu treba izjednačiti i otvoriti, a da su 'kave za van' za kafiće mrvice u preživljavanju. Dodao je da su tražili mogućnost dostave, što je manje od 3 posto prihoda. Izjavio je kako su ugostitelji na podu i da nema nikog da ih podigne. Dodao je da ugostitelji žele što prije početi raditi, a da je po službenim podacima 1098 kafića zatvoreno od početka epidemije te da ih čeka dugotrajan povratak gostiju.

PREKO 100 UHIĆENIH VIDEO U Nizozemskoj se mlatili s policijom i palili automobile u prosvjedu protiv korona mjera

Ivan Veštić iz Atletskog saveza rekao je da mjere ostavljaju dugoročne posljedice, klubovi mjesecima gube djecu, a da je nakon prvog lockdowna njegovom klubu trebalo šest mjeseci da se vrate na broj članova i da se vrate djeca. Misli da klubove na otvorenom i gdje djeca nisu u kontaktu nije ni trebalo zatvarati.

Šef istarskog stožera, Dino Kozlevac, kaže da je zadovoljan najavom da će doći do otvaranja teretana i sportskih klubova, ali da su oprezni, iako u Istri već pet tjedana padaju brojevi i mogu početi popuštati mjere. Maturanti i dalje prate nastavu online, a prekosutra će odlučiti kako dalje, bez da ugroze epidemiološku siutaciju kakva je.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 26.01.2021.

    Meni kafići osobno niti malo ne fale, ali mi žao tih ljudi koji žive od toga

  • POTPEC 25.01.2021.

    Jedan dobar prijatelj koji drži kafić mi je jednom prilikom reka da itekako može dobro živiti od kafića samo ako tokom dana proda 50.kafa i toliko čajeva. Kad sam ga pita kako to onda drugi ne mogu, samo je odgovorija da lažu.  E sad ko laže, a ko govori istinu ne znam.  Ali vlasnici kafića itekako znaju,

  • 25.01.2021.

    Treba otvorit sve sto su zatvorili, i bok 😠😠😠😠😠

Komentiraj...
Vidi sve komentare