To je to što me zanima!

Birokratska greška: Proglasili su je mrtvom i uzeli mirovinu

HZMO je zamijenio osobne brojeve Zagrepčanke Nade Golik i njezine imenjakinje iz Petrinje koja je lani umrla. Nada se brine hoće li joj možda isključiti struju ili vodu...
Vidi originalni članak

Prije nekoliko dana Zagrepčanka Nada Golik (75) pokušala je podići mirovinu za siječanj. No u banci su joj rekli da joj je račun blokiran i da im je Zavod za mirovinsko osiguranje poslao obavijest da je umrla. Odmah je pohitala u HZMO, dokumentima posvjedočila da je ipak živa i zatražila objašnjenje.

- Primile su me službenice i rekle da im je neugodno jer su me pogreškom proglasile mrtvom. Nedavno su zaprimili rješenje o nasljeđivanju Nade Golik iz Petrinje koja je umrla lani u srpnju, a netko je na Zavodu zamijenio naše osobne brojeve. Sad se bojim se da mi ne isključe struju ili vodu, jer kako ću im objasniti da su mi zamijenili identitet - pita se Nada kojoj je mirovina odblokirana. Situacija u kojoj se našla nije slomila njezin vedar duh.

- Valjda sam predugo primala mirovinu pa je bilo vrijeme da me skinu! A s obzirom na to da sam svašta prošla u životu, mirno sam primila vijest da sam umrla - povjerila nam se Nada Golik.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • odb 13.02.2012.

    ...pogreške se događaju, a ova je srećom ispravljena na ničiju štetu u ekspresnom roku! Stoga mi nije jasna konstantna potreba ljudi da se naslikavaju po novinama, bez obzira na dob, tražeći pet minuta slave!!

  • kšr 13.02.2012.

    bar na misec dana da me proglase mrtvim,tako da nevratin minus i kredit

  • BlackRaven 13.02.2012.

    A tko je uzo pare? Nema imena i prezimena odjednom? Bio bih zahvalan kad ne bi čitao ovakve stvari, jer ako niste u stanju istražiti do kraja cijelu priču - onda niste novinari nego reporteri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare