To je to što me zanima!

Biskup Bogović: Zabrana mise odlična je prilika za Hrvatsku

Biskup Bogović kaže da se ta loša odluka njemu čini dobrom prilikom Da naš narod prihvati bolje rješenje, odnosno da se komemoracija iz Bleiburga premjesti u Crkvu hrvatskih mučenika
Vidi originalni članak

Komentirajući reakcije HBK nakon zabrane održavanja komemoracije i euharistije na Bleiburgu, umirovljeni biskup Mile Bogović za Slobodnu Dalmaciju rekao je kako se slaže s biskupima, ali nije za akciju prikupljanja potpisa protiv odluke Crkve u Austriji. 

Bogović kaže da se ta loša odluka njemu čini dobrom prilikom da se oslobodimo neugodnih uvjetovanosti i da naš narod prihvati bolje rješenje, odnosno da se komemoracija iz Bleiburga premjesti u Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini. 

REKLA JE ODLUČNO NE Prva žena Supetra: Bleiburg? Hvala, imamo važnijih stvari

- Odluku biskupije u Klagenfurtu valja prihvatiti kao izazov da nađemo za komemoraciju mjesto na svom prostoru i to takvo koje nas sve povezuje, a ni po čemu ne razdvaja, a to je upravo Udbina - rekao je Bogović. Dodaje da Bleiburg treba ostati mjesto pijeteta koje će se i dalje pohoditi s poštovanjem i bez uvjetovanja i pokroviteljstava. 

SUPETAR PLAĆA DRUGU PROSLAVU Odbili dati novac za 'Bleiburg': Ta smo sredstva već predvidjeli

- Nema razloga da se dade nova prilika sitnim dušama koje žive od toga da druge optužuju i okrivljuju, da se iživljavaju u povodu okupljanja oko žrtava - dodao je biskup. Kaže i kako je ispod te Crkve hrvatskih mučenika, na Krbavskom polju, najpogodnije mjesto za 'svehrvatski grob', odnosno za groblje na kojem bi se pokopali ostaci neidentificiranih žrtava s masovnih grobišta diljem zemlje i to na dostojan način.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • floydri 13.03.2019.

    Ma da, ako svijet neće fašiste i fašističke derneke, ima tko hoće...Lijepa naša. Popovi pa topovi pa lopovi....

  • cafemio 13.03.2019.

    Problem je što se okupljanje na bleburškom polju pretvorilo u veličanja jednog totalitarnog režima s rasnim zakonima, što svakako nije uredu, misa zadušnica bi trebala biti služena za žrtve, a ne za jedan propali režim

  • torente2 13.03.2019.

    A da napdnemo Austriju? Popovi i ustase pjesadija i hdzovci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare