To je to što me zanima!

Bit će plina: Hrvatska se 2016. godine priključuje na Južni tok

Riječ je o 60 milijuna eura vrijednom i 100 kilometara dugom dvosmjernom plinovodu od Srbije do Slavonskog Broda kapaciteta 2,7 milijardi prostornih metara plina
Vidi originalni članak

Ruski Gazprom i hrvatski Plinacro potpisali su u Zagrebu plan aktivnosti za provođenje projekta Južni tok, vrijedan 60 milijuna eura. 

Riječ je o 100 kilometara dugom dvosmjernom plinovodu od Srbije do Slavonskog Broda kapaciteta dvije milijarde i 700 milijuna prostornih metara plina. Do srpnja ove godine Gazprom i Plinacro osnovat će zajedničku tvrtku Južni tok s jednakim udjelima vlasništa, javlja HRT

Početak gradnje plinovoda predviđen je polovicom 2015., a dovršetak potkraj 2016. Gazprom će zakupiti cjelokupni kapacitet tog plinovoda, čime je povrat kapitala zajamčen. Hrvatska ovim projektom dobiva novi dobavni smjer važan za sigurniju opskrbu i jeftiniji plin. 

Južni tok je plinovod za transport ruskog prirodnog plina prema zapadnoj Europi. Ide preko Crnog mora, Bugarske, Srbije, Mađarske i Slovenije do Italije, zaobilazeći Ukrajinu koja je do sada bila glavna tranzitna zemlja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • febox 19.01.2013.

    čekaj magare dok trava naraste ------------------ 2016.

  • twini 18.01.2013.

    crkni mago dok trava naraste

  • Hasenfefer 17.01.2013.

    Ovak. 2013. ide LNG na Krku, tako da će jeftinjača od plina biti još ove godine. Ali taj LNG terminal je jaaaaako Važan i za braću Ruse, ali o tome kasnije kada bum imal neke druge dionice u portfelju. Ljudi Vi zaboravljate INU i njezin plin koji će iz domaćih izvora uvijek, ali baš uvijek jeftiniji od Ruskog i Katarskog plina za Hrvatsko gospodarstvo. OK. Što se tiče Slavonskog Broda, pa nafta je pojeftinila, ako Bosanci neće ugraditi ekološku opremu onda neka kupe laku naftu od IRAKA, IRANA, SAUDIJSKE ARABIJE , KATRA ili Hrvata. Mi imamo kvalitetnu naftu. He HE he sada nam je ENERGETIKA Forca E hebote takva strategija. Halo zamjena za Čačića, ti moraš osigurati super uvjete za ulaganja, a ulagači će sami odlučiti u što će uložiti, a ne jel si im ti to rekel. Normalno ako daš neke posebne olakšice kao za npr autoindustriju da će onda biti tu veći interes. Da su Egipćani bolji u rukometu. Pa nije to gradnja piramida ili čišćenje snijega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare