To je to što me zanima!

Bivša predsjednica Ustavnog suda: 'Ja bih poništila izbore!'

Prema odluci Ustavnog suda, Milanović ne može biti kandidat, niti može sudjelovati u političkoj kampanji, sve dok je predsjednik države
Vidi originalni članak

Devet Ustavnih sudaca podržalo je odluku oko Milanovića, njih dvoje je bilo protiv, dok su dva napustila sjednicu prije samog glasanja. Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec smatra kako je to potpuno beznačajno.

- Nikada po mojem iskustvu, u najtežim situacijama, kada smo donosili odluke koje su bile protivne svim mogućim očekivanjima, državnim, društvenim, nitko nije pobjegao. Svi smo sjedili i svatko je ponio taj teret - izjavila je za Dnevnik Nove TV.

Prema odluci Ustavnog suda, Zoran Milanović ne može biti kandidat, niti može sudjelovati u političkoj kampanji, sve dok je predsjednik države.

'ONI NEMAJU PLAN' Božinović o Milanoviću: 'Ustav je potpuno jasan, a SDP ne bi ostvario rezultat niti s njim'

Omejec se nada kako će  se suci držati svog stava i poništiti izbore ukoliko Milanović i SDP ne poslušaju njihovo upozorenje.

- Nadam se da će se ponašati u skladu s odlukom jer je to jedini način da sačuvao vladavinu prava u ovoj državi - istaknula je.

Da je ona na mjestu Miroslava Šeparovića, odlučila bi se na radikalan korak poništavanja izbora.

- Apsolutno! Vjerujem da će Ustavni sud bez ikakvih dvojbi procjenjivati daljnje postupanje predsjednika države i u odnosu na to donositi svoje sljedeće odluke - objasnila je Šeparović.

Sve o parlamentarnim izborima čitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • HerojTito5 19.03.2024.

    ovaj ustavni sud je izgleda u krvnoj vezi sa časnim sudom HDZ-a

  • akva 19.03.2024.

    Zašto niste poništili izbore1997 kad je Tuđman bio nositelj svih lista

  • morana1 19.03.2024.

    Zaboravljena i neučinkovita Predsjednica US-a okrivljena pravomoćno za uzimanje plaća na koje nije imala pravo. Uvaženoj pravnici palac dolje! I ona će nekome lekcije držati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare