To je to što me zanima!

Bivši austrijski vicekancelar: 'Hrvatska je baš veliko s*anje'

Strache je u videu spominjao i Hrvatsku. On je svojoj ruskoj prijateljici savjetovao da nipošto ne ulaze novac u države jugoistoka Europe. Hrvatska je jedno s*anje, kaže Strache...
Vidi originalni članak

Austrijski kancelar Sebastian Kurz sazvao je za 11 sati u subotu hitan sastanak sa svojim zamjenikom Stracheom i objavio da s njime odbija dalju suradnju nakon sinoćnje objave videosnimke. Heinz-Christian Strache je ostavku ponudio ranije u subotu kako bi spriječio raspad koalicijske vlade koju čine kancelarova konzervativna Narodna stranka i Stracheova Slobodarska stranka (FPÖ).

Iako je Strache inzistirao na tome da nije prekršio nikakav zakon, priznao je da je riječ o "krajnje neugodnoj, pijanoj aferi".

U videu spominje i Hrvatsku, piše N1.

Strache je svojoj ruskoj prijateljici savjetovao da nipošto ne ulaze novac u države jugoistoka Europe.

“Hrvatska je jedno s*anje, s*anje”, govori Strache te savjetuje i da bježi od Srbije.

AUSTRIJSKI VICEKANCELAR: Strache: Austrija mora biti manje atraktivna za strance

Podsjetimo, njemački mediji objavili su u petak kompromitirajuću videosnimku koja otkriva da je Strache, predsjednik desno-populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) uoči parlamentarnih izbora u Austriji 2017. ponudio ruskoj poduzetnici prednost pri dodjeli javnih natječaja u zamjenu za donacije za predizbornu kampanju FPÖ-a.

Na snimkama koje su objavili Der Spiegel i Sueddeutsche Zeitung, Strache i njegov suradnik Johann Gudenusom, sadašnji predsjednik zastupničkog kluba FPÖ-a, u srpnju 2017., dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji, u vili na Ibizi razgovaraju s jednom ženom koja se predstavlja kao nećakinja ruskog oligarha koji želi uložiti 250 milijuna eura u austrijsko gospodarstvo.

Iako je sugovornica u nekoliko navrata ponovila kako se radi o ilegalnom novcu, Strache i Gudenus su navodnoj investitorici ponudili kupnju najtiražnijeg austrijskog dnevnika Kronen Zeitung.

KURZ O PUTINU: 'Naše mjesto u Europi nije se promijenilo zbog jedne svadbe'

- Ako tri tjedna uoči izbora preuzmete Kronen Zeitung i podržite nas da dođemo do vrha, onda možemo pričati o svemu - rekao je Strache u videu.

Der Spiegel i Sueddeutsche Zeitung govore o 'klasičnoj namještaljci' u koju je uvučen aktualni vicekancelar.

Glavni tajnik stranke Christian Hafenecker je naglasio da ni Strache ni Gudenus nisu 'ni na koji način' materijalno profitirali kao rezultat ovog razgovora.

Hafenacker je u priopćenju postavio pitanje tko tjedan dana uoči izbora za Europski parlament ima koristi od objavljivanja ovih snimaka.

Objavljivanje videa u petak navečer je u Austriji među oporbom odjeknulo poput bombe, a većina oporbenih političara traži raspisivanje novih izbora.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • mijašina 20.05.2019.

    NIŠTA LOŠE NIJE REKAO OSM ŠTO SE UVALIO U VELIKO SRANJE.

  • Liliana_1 20.05.2019.

    Dobro je rekao.

  • Nboy 20.05.2019.

    Pa samo govori istinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare