To je to što me zanima!

Bivši egipatski predsjednik Morsi osuđen na smrtnu kaznu

Morsi je, zajedno s drugim optuženicima, iz zatvora pobjegao tijekom pobune kojom je svrgnut tadašnji predsjednik Hosni Mubarak. Pritom je ubijeno nekoliko policajaca
Vidi originalni članak

Svrgnuti egipatski predsjednik Mohamed Morsi osuđen je na smrtnu kaznu zbog bijega iz zatvora 2011. godine. 

Morsi je, zajedno s drugim optuženicima, iz zatvora pobjegao tijekom pobune kojom je svrgnut tadašnji predsjednik Hosni Mubarak. Pritom je ubijeno nekoliko policajaca.

Za bijeg iz zatvora 2011. optuženo je još najmanje 110 ljudi, ali za mnoge od njih i dalje se ne zna gdje se nalaze.

Sve smrtne presude u Egiptu obavezno se šalju Velikom muftiji koji o njima mora izreći mišljenje i odobriti ih. Na presudu je moguće podnijeti žalbu. 

Morsijeve pristaše smatraju da je slučaj protiv njega politički motiviran. Morsija je 2013. godine svrgnula vojska nakon velikih uličnih prosvjeda protiv Muslimanskog bratstva i njegove vlasti. 

On je pak prošli mjesec prvotno osuđen na 20 godina zatvora zbog masovnih uhićenja i mučenja prosvjednika protiv njegovog režima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • japanokinez 16.05.2015.

    Zašto su piramide građene u špic, a ne recimo u kocku?

  • sabo 16.05.2015.

    SAD i zapadne zemlje kažu: Egipat je diktatura, Hosni Mubarak je diktator, treba ga smijeniti. Narod izađe da glasa. Narod izabere Muhammeda Mursija, a oni kažu: e jesmo se zahebali. Pa onda kažu: egipatski narode, imaš slobodu izbora da na izborima izabereš onoga koga smo ti mi odredili da bude naš sluga i sluga Izraela. I stave onoga Sisija na vlast da isisa sve dobro što ima u egipatskom narodu i kulturi. Ali zapamtite. Pao je Mubarak, pasti će i Sisi. Samo što će narod stradati.

  • Posetilac 16.05.2015.

    Covek koji smeta zapadu ili je odradio svoje sada je smaknut a doveden novi covek za nove poslove. Scenario koji vidjamo sirom sveta zadnjih nekoliko decenija. Egipat je drevna zemlja. Prvi su pisali i pricali o zvezdama, gledali ih, pratili i sve to... A nisu uspeli da nauce neke stvari ni do dan danas... Meni je to jako cudno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare