To je to što me zanima!

Bivši gazda psa koji je izgrizao ljude: Uzet ću još agresivnijeg

BORBENI PAS Ivan Sporiš će novoga psa, kaže, prepisati na svoju djevojku jer bi on mogao dobiti zabranu držanja pasa. Međutim, mogla bi je dobiti i ona. Njihov pas je u Zagrebu napao petero ljudi
Vidi originalni članak

Ne mogu vjerovati da je Otto tema broj jedan. Zašto se ne bavite dogo argentinom koji je izgrizao bebu? Uzet ću novog psa i to nikog nije briga. Mogu uzeti i konja ako hoću, rekla nam je ljutito Tamara, djevojka Ivana Sporiša, bivšeg vlasnika psa Otta.

Podsjetimo, trogodišnji cane corso je prije nešto više od tjedan dana napao petero ljudi u Zagrebu te ih pritom izgrizao. U tom trenutku psa je šetala Tamara, a naknadno su utvrdili da par već dulje izbjegava veterinarsku inspekciju koja je propisala mjere resocijalizacije Otta zbog ranijih napada.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon toga oduzeli su im psa.

Međutim, Sporiš i njegova djevojka planiraju nabaviti novoga psa, i to japansku tosu, koji se nekoć koristio kao borbeni pas.

- Da, svakako planiram imati novoga ljubimca. Imao sam šarplaninca koji je puno žešća pasmina od cane corso. Trenutačno mi je u planu nabaviti japansku tosu. To je carski pas kojeg sam već imao, ali sam je radi selidbe u inozemstvo morao pokloniti - rekao je Sporiš za Jutarnji i dodao kako će novoga psa preuzeti Tamara jer bi on zbog Otta mogao dobiti zabranu držanja opasnih pasa.

RAVNATELJ DUMOVCA: 'Otto neće opet napasti, nije on zvijer. Može se s njim raditi'

Međutim, to Sporišu možda i neće proći jer se protiv njega spremaju kaznena i prekršajna prijava.

Kako neslužbeno doznajemo iz inspektorata, oni smatraju kako su Sporiš i njegova djevojka ozbiljno prekršili Pravilnik o opasnim psima i Zakon o zaštiti životinja te da bi im trebalo zabraniti držanje pasa, ali o tome ne mogu oni odlučiti.

Tu odluku će donijeti sud, a čitavom procesu mogli bi se priključiti i oštećenici, oni koje je Otto napao. S druge strane, Otto će dobiti priliku za socijalizaciju i školovanje te ga neće eutanazirati, odlučio je to u četvrtak Državni inspektorat.

Novi Ottov vlasnik je sad Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec.

- Otto je izašao iz karantene. Godi mu naša pažnja pa je dobio prostranu nastambu u kojoj uživa na suncu - napisao je ravnatelj skloništa Damir Skok na Facebooku.

Pas će morati proći obavezno školovanje i resocijalizaciju, a nakon toga će morati proći ispit poslušnosti za psa pratitelja s uključenom provjerom socijalizacije, i to s dobrom ocjenom.

- Najvažnije je da je Otto živ. Potpisao sam da predajem psa, a to je bio i uvjet da ga ne eutanaziraju odmah. Ne sumnjam da će proći sve testove jer je podmitljiv i pametan. Nažalost, više ga nećemo vidjeti. Nisam bio dobar vlasnik jer sam ga odgojio kao maznu mačku, a ne vojničkim drilom - dodao je Sporiš.

Idi na 24sata

Komentari 246

  • Dom Xerex 09.05.2019.

    KAda pričitate i ostale članke o vlasniku shvatite da je to lik koji bi i hrčka učinio agresivcem.

  • 24.04.2019.

    Debila je bilo i biće....ali ovaj osim kaj je debil je i psihički bolesnik.....a s druge strane trebalo bi ga strpati u rešt jer je ugrozio život psa a onda i ljudi.....

  • Ivana 1177 21.04.2019.

    Treba mu zabraniti držati i muhu u kući. Ima komplekse koje liječi na životinjama, a ta njegova cura nije ništa bolje. Mrtva pijana šeta Cane corsa ne bi da je čivava ili pomeranac. Treba ih dobro opaliti po džepu i njih dvoje na resocijalizaciju i psihijatrijsku rehabilitaciju. Sreća da nemaju djece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare