Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
246 komentara

Bivši gazda psa koji je izgrizao ljude: Uzet ću još agresivnijeg

BORBENI PAS Ivan Sporiš će novoga psa, kaže, prepisati na svoju djevojku jer bi on mogao dobiti zabranu držanja pasa. Međutim, mogla bi je dobiti i ona. Njihov pas je u Zagrebu napao petero ljudi

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL/privatni album
246 komentara

Ne mogu vjerovati da je Otto tema broj jedan. Zašto se ne bavite dogo argentinom koji je izgrizao bebu? Uzet ću novog psa i to nikog nije briga. Mogu uzeti i konja ako hoću, rekla nam je ljutito Tamara, djevojka Ivana Sporiša, bivšeg vlasnika psa Otta.

Podsjetimo, trogodišnji cane corso je prije nešto više od tjedan dana napao petero ljudi u Zagrebu te ih pritom izgrizao. U tom trenutku psa je šetala Tamara, a naknadno su utvrdili da par već dulje izbjegava veterinarsku inspekciju koja je propisala mjere resocijalizacije Otta zbog ranijih napada.

POGLEDAJTE VIDEO

Nakon toga oduzeli su im psa.

Međutim, Sporiš i njegova djevojka planiraju nabaviti novoga psa, i to japansku tosu, koji se nekoć koristio kao borbeni pas.

- Da, svakako planiram imati novoga ljubimca. Imao sam šarplaninca koji je puno žešća pasmina od cane corso. Trenutačno mi je u planu nabaviti japansku tosu. To je carski pas kojeg sam već imao, ali sam je radi selidbe u inozemstvo morao pokloniti - rekao je Sporiš za Jutarnji i dodao kako će novoga psa preuzeti Tamara jer bi on zbog Otta mogao dobiti zabranu držanja opasnih pasa.

RAVNATELJ DUMOVCA: 'Otto neće opet napasti, nije on zvijer. Može se s njim raditi'

Međutim, to Sporišu možda i neće proći jer se protiv njega spremaju kaznena i prekršajna prijava.

Kako neslužbeno doznajemo iz inspektorata, oni smatraju kako su Sporiš i njegova djevojka ozbiljno prekršili Pravilnik o opasnim psima i Zakon o zaštiti životinja te da bi im trebalo zabraniti držanje pasa, ali o tome ne mogu oni odlučiti.

Tu odluku će donijeti sud, a čitavom procesu mogli bi se priključiti i oštećenici, oni koje je Otto napao. S druge strane, Otto će dobiti priliku za socijalizaciju i školovanje te ga neće eutanazirati, odlučio je to u četvrtak Državni inspektorat.

Novi Ottov vlasnik je sad Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec.

- Otto je izašao iz karantene. Godi mu naša pažnja pa je dobio prostranu nastambu u kojoj uživa na suncu - napisao je ravnatelj skloništa Damir Skok na Facebooku.

Foto: Dumovec

Pas će morati proći obavezno školovanje i resocijalizaciju, a nakon toga će morati proći ispit poslušnosti za psa pratitelja s uključenom provjerom socijalizacije, i to s dobrom ocjenom.

- Najvažnije je da je Otto živ. Potpisao sam da predajem psa, a to je bio i uvjet da ga ne eutanaziraju odmah. Ne sumnjam da će proći sve testove jer je podmitljiv i pametan. Nažalost, više ga nećemo vidjeti. Nisam bio dobar vlasnik jer sam ga odgojio kao maznu mačku, a ne vojničkim drilom - dodao je Sporiš.

Foto: Dumovec

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message