To je to što me zanima!

Bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji: 'Hrvatska je na popisu neprijatelja, rat će trajati dugo'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Reakcija ruske strane će sasvim sigurno biti protjerivanje nekoliko hrvatskih diplomata, ako ne i svih, smatra Božo Kovačević
Vidi originalni članak

Bivši veleposlanik Hrvatske u Rusiji Božo Kovačević za Dnevnik NOVE TV komentirao je odluku Hrvatske da protjera 18 ruskih diplomata i 6 članova administrativno-tehničkog osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Reakcija ruske strane će sasvim sigurno biti protjerivanje nekoliko hrvatskih diplomata, ako ne i svih. Znamo da je Ruska Federacija Hrvatsku već stavila na popis neprijateljskih zemalja i zapravo u kontekstu ovog neobjavljenog ratnog stanja to nije nikakvo iznenađenje. To je poruka Ruskoj Federaciji da se Hrvatska solidarizira s globalnim zapadom - kazao je bivši veleposlanik Hrvatske u Rusiji Božo Kovačević.

Djelomična ili potpuna međunarodna izolacija Zapadu je jedan od oblika sankcioniranja Rusije, smatra Kovačević.

PRATITE UŽIVO Grlić Radman o protjerivanju 24 ljudi iz ruskog veleposlanstva: 'Zatražili smo nekoliko stvari'

- To zapravo znači da će rat trajati dugo, da će diplomatski odnosi zahlađivati, ako neće biti i prekinuti i da će Zapad biti zadovoljan kad Putin više ne bude na vlasti - dodao je.

Rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj reagiralo je na odluku Ministarstva vanjskih i europskih poslova da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj napusti zemlju.

ZBOG INVAZIJE NA UKRAJINU Rusko veleposlanstvo u RH o protjerivanju diplomata: 'Ovo je jedan značajan korak unatrag'

- Veleposlanik Andrey Nesterenko je pak istaknuo da je ova odluka značajan korak unatrag u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku suradnju uoči svečanog datuma - 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između naših dviju zemalja - dodaju.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozvalo je u ponedjeljak ruskog veleposlanika Andreja Nesterenka na razgovor i uručilo mu prosvjednu notu zbog invazije na Ukrajinu. Hrvatska je protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • gvagec 12.04.2022.

    Napokon i mi na popisu, sada smo i mi važni u svemu ,,,,

  • beli1977 12.04.2022.

    Da i kaj bi trebali kleknut pred Ruse? Nikad pa ni onda!!!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦❤️‍🔥🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

  • Titanium777 12.04.2022.

    Ne bi se složio da će Zapad biti zadovoljan kada ne bi bilo Putina, da Rusija bude i najdemokratskija zemlja na svijetu, Amerikanci će opet tvrditi da je tamo režim. Jer jednostavno sve što je rusko i povezano s Rusijom ne valja.Sve više više mi se čini da je u pravu onaj naš vojni analitičar, što je prije par dana rekao da je Amerikancima cilj komadanje Rusije. S obzirom da stalno tiskaju NATO na ruske granice, A i s obzirom na ustaljeni američku taktiku "podijeli pa vladaj"

Komentiraj...
Vidi sve komentare