To je to što me zanima!

Bivši menadžer Volkswagena uhićen u Hrvatskoj - Amerika ga traži zbog 'dizel afere'

Volkswagen je u rujnu 2015. godine priznao da su tajno ugradili softver koji je manipulirao podacima o ispušnim plinovima, odnosno namještali rezultate testiranja njihovih navodno ekološki podnošljivih vozila
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj uhićen bivši menadžer Volkswagena Axel Eiser. Eisera traže američke vlasti zbog povezanosti u aferi namještanja emisija štetnih plinova iz 2015. godine, poznatoj kao 'Dieselgate'.

Američke vlasti očekuju izručenje bivšeg menadžera koji je u trenutku izbijanja krize bio direktor razvoja motora u Volkswagenu i Audiju, javlja WKZO.

AFERA DIZELSKI MOTORI Njemački sud presudio protiv VW-a: Moraju platiti odštetu

Volkswagen je u rujnu 2015. godine priznao da su tajno instalirali softvere koji su namještali rezultate testiranja njihovih navodno ekološki podnošljivih vozila, odnosno ugradili su zabranjeni softver, koji je manipulirao podacima o ispušnim plinovima.

Na sudu u Braunschweigu vodio se najveći sudski proces u kojem kupci Volkswagenovih vozila od ovog automobilskog koncerna traže odštetu zbog štete pretrpljene skandaloznim manipuliranjem podacima o količini štetnih ispušnih plinova kod automobila s dizelskim motorima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • RobertListes 17.06.2020.

    Nemoguce ,nije w nista kriv.

  • čojek 16.06.2020.

    Uhićen u hrvatskoj dok je u golfa dvojku trpao lož ulje.

  • dalmxx 16.06.2020.

    ***Admin*** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp, Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare