To je to što me zanima!

Bivši policajac priznao krivnju u slučaju ubojstva Georgea Floyda

Bivši policajac iz Minneapolisa Thomas Lane priznao je u srijedu krivnju za pomaganje i podržavanje ubojstva iz nehaja u slučaju ubojstva crnca Georgea Floyda 2020. godine, izvijestio je Minneapolis Star Tribune
Vidi originalni članak

Bivši policajac iz Minneapolisa Thomas Lane priznao je u srijedu krivnju za pomaganje i podržavanje ubojstva iz nehaja u slučaju ubojstva crnca Georgea Floyda 2020. godine, izvijestio je Minneapolis Star Tribune.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lane se izjasnio o krivnji pred sucem okruga Hennepin, Peterom Cahillom. Prihvatio je kaznu od tri godine u zamjenu da tužitelji odbace optužbe za pomaganje i podržavanje ubojstva drugog stupnja, javlja list.

Bivšim policajcima Tou Thaou i J. Alexanderu Kuengu suđenje bi trebalo početi u lipnju zbog optužbi za pomaganje i podržavanje ubojstva drugog stupnja i ubojstva iz nehaja.

SUĐENJE Bivši policajac na sudu priznao: Uskratio sam građanska prava ubijenom Georgeu Floydu

Njih trojica su osuđeni u veljači po saveznim optužbama da su Georgeu Floydu uskratili njegova građanska prava jer mu više od devet minuta nisu pružili pomoć dok mu je za to vrijeme njihov kolega Derek Chauvin koljenom pritiskao vrat.

OBRANA TRAŽILA UVJETNU KAZNU Policajac Derek Chauvin osuđen na 22 i pol godine zatvora za ubojstvo Georgea Floyda

Floydovo ubojstvo izazvalo je prosvjede protiv policijske brutalnosti i rasizma u gradovima diljem svijeta. Chauvin, bivši bijeli policajac, osuđen je prošle godine na 22 i pol godine zatvora.

A OBOJICA SU SE TUKLA Snimka podigla prašinu: Crnom tinejdžeru stavili lisice, a dečka s kojim se tukao pustili da sjedi

Chauvin je na saveznom sudu priznao krivnju po optužbama da je prekršio Floydova građanska prava.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • herojnad herojima 18.05.2022.

    da nije stvarao probleme mogao je još šetati po svijetu a sad svatko drugi kriv

  • Vlad 18.05.2022.

    Kad je sve snimljeno naglašavati njegovo priznanje je pomalo smiješno. Amerikance više treba brinuti da takve slučajeve koriste razne kriminalne grupacije bez obzira na rasu za nerede u kojima stradaju nevini. Pravi razlog tih "prosvjeda" je pljačka i obračuni između bandi.

  • 18.05.2022.

    Crnac? Selo Crnac kraj Siska?Koji ste vi rasisti. Koliko ja znam kaže se afrikoamerikanac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare