To je to što me zanima!

Bivši radnici tvrtke Gredelj danas organiziraju prosvjed

Bivši radnici Gredelja još nisu dobili otpremnine. Njih 212 je, podsjetimo, 2. srpnja dobilo otkaz, a otkaza će vjerojatno biti još jer Gredelj ima sve manje posla
Vidi originalni članak

Udruga radničkih sindikata Hrvatske održat će u utorak u Zagrebu prosvjed i konferenciju za novinare  bivših radnika TŽV Gredelj d.o.o.- u stečaju pod nazivom 'Tko je kriv', javlja HRT. Bivši radnici Gredelja još nisu dobili otpremnine. Njih 212 je, podsjetimo, 2. srpnja dobilo otkaz, a otkaza će vjerojatno biti još jer Gredelj ima sve manje posla na domaćem, ali i stranom tržištu, a zbog stečaja ne dobivaju bankovna jamstva pa ih i to stopira u ugovaranju novih poslova.  

Idi na 24sata

Komentari 13

  • skypilot 22.07.2014.

    Prosvjed je nepotreban, to je predstava za budale. Pravna služba sindikata treba pokrenuti tužbe ako su radnicima otpremnine zajamčene K.U. Ako sindikat to ne učini onda je na strani poslodavca. Ako je pak sindikat pristao na K.U.bez otpremnina onda je već prije izdao članove.To je poznati udbaški rukopis u sindikatima.

  • nikluk20 22.07.2014.

    ruši se gredelj radi zemljišta...to je prava istina...nije bitno zarađivati od 2000 radnika nego je bitan sitni interes i kome se lakše proda.....narode probudi se....treba rušiti politiku....ovu politiku koja nam vlada već 20 godina....

  • Halo Bing, kako brat 22.07.2014.

    "Bivši radnici tvrtke Gredelj danas organiziraju prosvjed".... Ne bi htio biti u Banskim Dvorima. Oni kao i kompletna Hrvatska kao država su fakat u velkim problemima. Pa opče je poznato koliko su radnici složni u svojim zahtjevima, kao i to da imaju veliku, ma kaj veliku,, ogromnu podršku među građanima RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare