To je to što me zanima!

Bivši veleposlanik Jurica: Nemaran sam i lakomislen

Zagreb: Bivšem veleposlaniku u SAD-u i stalnom predstavniku pri UN-u Nevenu Jurici počelo je suđenje, koje je već trebalo započeti 24. ožujka
Vidi originalni članak

Neven Jurica, bivši hrvatski veleposlanik u Washingtonu i stalni predstavnik pri UN-u, rekao je pred zagrebačkim Županijskim sudom u srijedu kako nije kriv za trošenje novca u privatne svrhe. Odbacio je sve optužbe te naglasio kako nije namjeravao steći protupravnu materijalnu korist. Dodao je kako je vratio 120.000 dolara za koje ga se tereti. Jurica je rekao kako su ga mediji 'sotinizirali' te da je na neki način žrtvovan. Istaknuo je kako zbog nedostatka vremena i vlastitog nemara i lakomislenosti nije vodio računa o dokumentaciji. Navodno ga tijekom mandata nisu upozoravali da nešto radi pogrešno. Naveo je kako nije sam sebi plaćao restorane, već je tamo obavljao posao, a u njima je raspravljao i o ulasku Republike Hrvatske u NATO.
 - Restorani su bili pozornica posla kojeg sam obavljao, odnosno gdje sam lobirao - kazao je Jurica i dodao da je novac uvijek upotrebljavao za službene potrebe, koje su uključivale i karte za kazalište, srebrne svijećnjake, zlatne manžete, kravate i kozmetiku.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • JerkoKC 21.04.2010.

    To je jedan obični ljigavac kojega se HDZ-ova vlada riješila i poslala ga za veleposlanika da ne slini po njima.

  • vanbračna kći 21.04.2010.

    Kaže Juica da ga nisu upozoravali da radi pogrešno. Kako će ga upozoriti kad su svi radili i rade isto kao on, a najlakše se sada raditi tošo veći nego što je!

  • barkley 21.04.2010.

    vrana vrani ne kopa oči,pazite kako svaki dan lagano iz Remetinca puštaju lopove

Komentiraj...
Vidi sve komentare