To je to što me zanima!

Bivši zastupnik HDZ-a Bagarić preminuo je od srčanog udara

Bagarić je bio od 2003. do 2011. godine u dva mandata  zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika HDZ-a BiH u Parlament BiH
Vidi originalni članak

U Tomislavgradu je u četvrtak iznenada preminuo doc. dr. Ivan Bagarić, koji je u dva mandata obnašao dužnost zastupnika Hrvatskog sabora, potvrdili su u petak dužnosnici Doma zdravlja u Tomislavgradu, gdje je bio ravnatelj.

Bagariću je jučer popodne pozlilo, a liječnici su u Domu zdravlja u Tomislavgradu konstatirali smrt od posljedica srčanog udara. Preminuo je u 58. godini života.

Bagarić je bio od 2003. do 2011. godine u dva mandata  zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika HDZ-a BiH u Parlament BiH. Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, ratni ministar u vladi tadašnje Hrvatske republike Herceg Bosne i načelnik saniteta Hrvatskog vijeća obrane.
Nakon rata je predavao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Bio je jedan od inicijatora organiziranja humanitarne akcije Bijelog puta za pomoć Hrvatima središnje Bosne za vrijeme najžešćeg hrvatsko-bošnjačkog rata.
U povodu iznenadne smrti bivšeg saborskog zastupnika Ivana Bagarića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je obitelji preminulog telegram sućuti.
 
- S tugom sam primio vijest o smrti gospodina Ivana Bagarića. Molim Vas da uime Hrvatskoga sabora i moje osobno primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodin Bagarić ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti kao istinski hrvatski domoljub koji je svojim javnim djelovanjem radio za boljitak cijelog hrvatskoga naroda. Posebno ćemo pamtiti njegov hrabri doprinos tijekom Domovinskog rata u obrani i brojnim humanitarnim aktivnostima, vodeći se uvijek načelima dobrote, poštenosti i ljudskosti. 
Ivanov politički angažman svjedočio je veliku predanost i istinsku brigu za opstojnost hrvatskog naroda u BiH i izgradnju čvršćih odnosa između dviju država.
 U ovom tužnom trenutku, moje su misli i molitve s Vama - stoji u telegramu sućuti.
 

Idi na 24sata