Obavijesti

News

Bivši zastupnik HDZ-a Bagarić preminuo je od srčanog udara

Bivši zastupnik HDZ-a Bagarić preminuo je od srčanog udara
1

Bagarić je bio od 2003. do 2011. godine u dva mandata  zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika HDZ-a BiH u Parlament BiH

VIDEO

U Tomislavgradu je u četvrtak iznenada preminuo doc. dr. Ivan Bagarić, koji je u dva mandata obnašao dužnost zastupnika Hrvatskog sabora, potvrdili su u petak dužnosnici Doma zdravlja u Tomislavgradu, gdje je bio ravnatelj.

Bagariću je jučer popodne pozlilo, a liječnici su u Domu zdravlja u Tomislavgradu konstatirali smrt od posljedica srčanog udara. Preminuo je u 58. godini života.

Bagarić je bio od 2003. do 2011. godine u dva mandata  zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru. Na prvim slobodnim izborima održanima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika HDZ-a BiH u Parlament BiH. Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, ratni ministar u vladi tadašnje Hrvatske republike Herceg Bosne i načelnik saniteta Hrvatskog vijeća obrane.
Nakon rata je predavao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Bio je jedan od inicijatora organiziranja humanitarne akcije Bijelog puta za pomoć Hrvatima središnje Bosne za vrijeme najžešćeg hrvatsko-bošnjačkog rata.
U povodu iznenadne smrti bivšeg saborskog zastupnika Ivana Bagarića, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je obitelji preminulog telegram sućuti.
 
- S tugom sam primio vijest o smrti gospodina Ivana Bagarića. Molim Vas da uime Hrvatskoga sabora i moje osobno primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodin Bagarić ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti kao istinski hrvatski domoljub koji je svojim javnim djelovanjem radio za boljitak cijelog hrvatskoga naroda. Posebno ćemo pamtiti njegov hrabri doprinos tijekom Domovinskog rata u obrani i brojnim humanitarnim aktivnostima, vodeći se uvijek načelima dobrote, poštenosti i ljudskosti. 
Ivanov politički angažman svjedočio je veliku predanost i istinsku brigu za opstojnost hrvatskog naroda u BiH i izgradnju čvršćih odnosa između dviju država.
 U ovom tužnom trenutku, moje su misli i molitve s Vama - stoji u telegramu sućuti.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...