To je to što me zanima!

Bjegunca iz Francuske uhitili u BiH: Sumnjiče ga za terorizam i trgovinu oružjem. Veliča Hitlera

Alexsis Issaurat uhićen je u Trebinju, a osumnjičen je za kaznena djela povezana s terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom
Vidi originalni članak

Alexsis Issaurat, francuski državljanin osumnjičen za kaznena djela povezana s terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom, uhićen je u BiH, javlja ATV.

Policijska uprava Trebinje potvrdila je da je uhićen čovjek s inicijalima I.A.H.F.J., rođen 1987. godine, s potjernice iz Francuske, što odgovara punom imenu Francuza - Alexis Hugues Fernand Jacques Issaurat.

Izjavili su da je čovjek priveden bez otpora oko 16.10 sati na području grada Trebinja.

VOĐE HAMASA SE SKRIVAJU? Izrael širi operacije na jugu Pojasa Gaze: 'Eliminirali smo desetak terorista Hamasa...'

Alexis je već bio uhićen u svibnju iste godine u Banjoj Luci temeljem Interpolove tjeralice iz Pariza. Tada su policijski službenici PU Banja Luka, u suradnji s Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, pronašli Issaurata i utvrdili njegov identitet, nakon čega je prebačen u Sarajevo, gdje mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor. Nakon isteka tog pritvora, Isaurat je pušten, ali je crvena tjeralica Interpola ostala aktivna, iako izručenje nije zatraženo.

PRIJETNJE ISLAMISTA? U Austriji uhitili četvero ljudi nakon dojava za moguć napad, Njemačka pojačala sigurnost

Isaurat je koristio više identiteta, uključujući ime Alexis Isaurt i Frank Saron, što je otežavalo potvrdu njegovog pravog identiteta. Mediji su izvještavali o njegovim uhićenjima u Francuskoj, Slovačkoj, Italiji i Mađarskoj, a osuđivan je više puta zbog posjedovanja oružja.

Privukao je pažnju javnosti i zbog svojih rasističkih i homofobnih stavova izraženih na internetu, kao i tetovaža na tijelu koje veličaju naciste i Adolfa Hitlera.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare