To je to što me zanima!

Bjelorusija upozorava: Na našoj granici se gomilaju ukrajinske trupe! Poduzet ćemo mjere

Bjelorusija je u utorak priopćila da je značajna skupina ukrajinskih vojnika nagomilana pokraj njezine granice i upozorila da to predstavlja prijetnju njezinoj sigurnosti
Vidi originalni članak

"U ovom trenutku je u neposrednoj blizini bjelorusko-ukrajinskog dijela granice koncentrirana značajna skupina ukrajinske vojske", objavilo je ministarstvo obrane na Telegramu.

Ministarstvo upozorava da je vjerojatnost oružanih provokacija, koje mogu eskalirati u pogranične incidente, već neko vrijeme velika te da će poduzeti "odgovarajuće mjere".

Bjeloruska strana pritom dodaje da će djelovati na suzdržan način.

OTKRILI DETALJE PUTA Kako je Biden stigao u Kijev: U tajnosti letio avionom, a zatim putovao vlakom čak 10 sati...

Bjelorusija je dopustila Rusiji da koristi njezin teritorij za invaziju na Ukrajinu prije godinu dana, a predsjednik Aleksandar Lukašenko je prošli tjedan rekao da je njegova zemlja spremna to ponovo učiniti.

Kijev mjesecima izražava zabrinutost da bi se Bjelorusija mogla uključiti u rat na ruskoj strani te je zbog te potencijalne prijetnje preusmjerila dio trupa na sjever zemlje, dok vodi rat s Rusijom na istočnoj i južnoj fronti.

VELIKI PUTINOV GOVOR Putin za rat optužio Ukrajince i obustavio važan dogovor sa SAD-om: To je teatar apsurda!

Lukašenko tvrdi da će Bjelorusija ući u rat jedino ako je Ukrajina napadne. Njegova se vojska mjesecima obučava s ruskim snagama te se ove godine planira održavanje oko 150 zajedničkih vojnih vježbi, uključujući i najveću od njih u rujnu, "Zajednički štit 2023".

Idi na 24sata

Komentari 9

  • DadoDavor 21.02.2023.

    pali traktor....

  • mika BJ 21.02.2023.

    I moj susjed gomila poljoprivrednu mehanizaciju u mojoj blizini. Najbolje da ga roknem kako bi bio siguran da mi neće dvorište pre orat.

  • Qurcy Ban 21.02.2023.

    Koliko dugo ste vi nagomilani na Ukrajinskoj granici?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare