To je to što me zanima!

Bježao iz Perua: Uhitili vođu balkanske kriminalne skupine

Prema policijskim informacijama, Jakšić ima najmanje deset identiteta i za njim traga čak 25 zemalja, među kojima su Njemačka, Argentina, Grčka, Australija i Amerika
Vidi originalni članak

Zoran Jakšić (57) kojeg sumnjiče da je jedan od vođa balkanske mafijaške skupine "Amerika" uhićen je u spektakularnoj akciji prilikom bijega iz Perua u Ekvador, javlja srpski Blic. Kako pišu tamošnji mediji Jakšića traže zbog povezanosti sa švercom droge i ubojstva.

Prema policijskim informacijama, Jakšić ima najmanje deset identiteta i za njim traga čak 25 zemalja, među kojima su Njemačka, Argentina, Grčka, Australija i Amerika.

Peruanski dužnosnici kažu da je Jakšić avionom prebačen u Limu.

- Pretpostavlja se da je taj čovjek financijer međunarodne bande koja krijumčari drogu u Europu, a kriminalne veze ima i u Meksiku i SAD - rekao je Luis Pantoja, šef peruanske Direkcije za borbu protiv droge.

Jakšić slovi za jednog od vođa skupine  "Amerika", koja je u Beogradu devedesetih godina potisnula čuveni voždovački klan.

O skupini policijski dosje postoji još od 1997. godine, kada je na nikad rasvijetljeni način nestao njezin osnivač Vojislav Raičević poznat pod nadimkom Voja Amerikanac.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • NarodnaDemokracija 23.07.2016.

    "a bosnio" ? zanimljivo kako se srbin u latinsko-americkim medijima prestavlja kao bosanac ? kao i uvijek srpsko lobiranje namjerno prestavlja to kao regionalnu mafiju, a sve sami srpskofasisticki mafijasi.

  • zahira45 23.07.2016.

    Dobar ulov!!

  • HrvatVK_1 23.07.2016.

    Tko će sad financirati SDP- ovu kampanju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare