To je to što me zanima!

Izbjeglice pješače prema Beču, Mađari će im poslati autobuse

I izbjeglice čiji je vlak zaustavljen u Bicskeu, južno od Budimpešte, zaprijetili su da će pješke krenuti prema Njemačkoj ako njihovom vlaku ne bude dopušten polazak
Vidi originalni članak

Više od tisuću izbjeglica koje su proteklih dana bile blokirane na željezničkom kolodvoru Keleti u Budimpešti probilo je barikade i uputilo se pješke prema Austriji, piše BBC News. Kreću se autocestom, a cilj im je Beč.

Namjera im je prevaliti put dug 240 kilometara jer su mađarske vlasti otkazale vlakove prema zapadnim zemljama i tako im onemogućili odlazak.

Na ovakav potez, osim blokade mađarskih vlakova, nagnao ih je vjerojatno i jutrošnji napad desnih ekstremista koji su među izbjeglice pokraj Keletija bacili dvije svjetleće rakete.

U petak navečer mađarske vlasti objavile su kako će poslati autobuse kojima će izbjeglice prevesti do austrijske granice. 

I izbjeglice čiji je vlak zaustavljen u Bicskeu, južno od Budimpešte, zaprijetili su da će u subotu pješke krenuti prema Njemačkoj ako njihovom vlaku ne bude dopušten polazak s kolodvora. 

Jedan Pakistanac poginuo je u Mađarskoj srušivši se na tračnice dok je sa skupinom od još oko 350 izbjeglica pobjegao s kolodvora gdje su vlasti držale 800 izbjeglica, prenosi Channel NewsAsia.

Dok nepregledne kolone kreću prema zapadu, iz UN europskim nacijama poručuju da se maksimalno angažiraju kako bi zbrinuli 200.000 izbjeglica. 

Idi na 24sata

Komentari 194

  • 2xklik 05.09.2015.

    ajd neka netko od nas proba bez dokumenata u neku evropsku državu otici i ako ti ne dozvole ti onda prijeti štajkom,ili prijeti da ces sam piješice otići...ja sam morao djetetu vaditi putovnicu jer sam iz Hrvatske u Hrvatsku na more putovao..iz Zagreba u Orebić na pelješcu samo što autobus prolazi kroz Neum i prije puta pitao u Mupu i kažu mi morate putovnicu izvaditi..

  • jabbar 05.09.2015.

    Isto tako će to izgledati kroz desetak godina.Samo u kontra smjeru,a u kolonama neće biti oni nego MI !!!!!!!!!!!

  • blonde 05.09.2015.

    to nisu izbjeglice, već novi doseljenici koji će sadašnje europske stanovnike potjerati iz svojih dvorišta ili presuditi kao Salopeku. Nešto mi tu nije jasno, kako to, da EU elita sve dozvoljava, zar su to za njih normalni ljudi koji na silu prelaze granice i kakva su to osiguranja da ih puste. Zašto nisu nasilu ušli u Rusiju, i kod njihovih bogatih susjeda . Prave izbjeglice ne biraju odredište, već samo sigurno mjesto da se sklone od rate i koje se nakon zatišja vrate svojim kućama. Ovi tako prozirno lažu, da su rođacima prodali sve što su imali, da sa njima razgovaraju na telefone, to ni malo dijete ne bi "probavilo". Kako izgleda, oni koji su ih poslali SIL-a smiju se kao ludi, kada na tako glupi način i razlog veslaju pametne čelnike EU. Mađari su najpametniji, upozoravaju na probleme. Najveće zlo na ovome. Nekada jako davno se svatko mogao nazvati prorokom, ali ja smatram, da je samo Isus bio pravi prorok, on je pričao o ljubavi jedni prema drugima i prema svemu, opraštanju, suosjećajnosti, a ne da se porobljavaju i uništavaju pripadnici drugih naroda i vjera. Ja se bojim tih "izbjeglica" jer ih većina sačinjavaju radno i ratno sposobni muškarci, dok su im žene i djeca samo paravan. Zasiguno je među njima najmanje 10% spavajućij ISL boraca koji će dalje raditi prema direktivi njihovog vođe, koji im je i platio put. Da sam ja sirijska izbjeglica, da imam malenu djecu i ženu, sigurno nebi riskirala da idem na tako daleki put bez nekog posebnog razloga, jer privremena skloništa su puno bliža države, čak i sličnom kulturom i vjerom, ako ne i istom....tu nešto jako smrdi....spašavajmo se, dok se još možemo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare