To je to što me zanima!

Blokirali parlament BiH: Svima su zabranili izlazak iz zgrade

U zgradi pod opsadom drže više stotina službenika, zaposlenika Institucija BiH, kompletan saziv Sabora i više stotina sudionika međunarodnog poslovnog foruma
Vidi originalni članak

Nakon što su prosvjednici u srijedu u 13 sati blokirali zgradu Vijeća ministara BiH u Sarajevu, i pored privremene odluke o izdavanju matičnih brojeva, blokada nije okončana ni tijekom noći, a nastavljena je i u četvrtak ujutro kada se prosvjednicima priključilo više stotina građana Sarajeva. Tijekom dana bilo je više od 1000 prosvjednika koji su okružili cijelu zgradu i nikome ne dopuštaju izaći. Blokada je ušla u drugu noć i prosvjednici se ne žele povući. 

Prosvjednici se nisu zadovoljili privremenom odlukom o JMBG-u, i od zastupnika traže donošenje zakona koji će trajno riješiti problem. No, zastupnici ne žele nastaviti sjednicu.

U zgradi pod opsadom drže više stotina službenika, zaposlenika Institucija BiH, ali i kompletan saziv Sabora kao i više stotina sudionika međunarodnog poslovnog foruma. 

Nekoliko stranih državljana, sudionika poslovnog foruma, pokušali su nasilno izaći iz zgrade, međutim, spriječilo ih je osiguranje koje im je objasnilo da imaju naredbu da zbog sigurnosnih razloga ne mogu pustiti nikoga.

Zastupnici iz entiteta Republike Srpske za medije izjavljuju kako je cijeli prosvjed upućen protiv njih, a mediji u RS uglavnom prenose kako su u blokadi srpski zastupnici, rijetko spominjući činjenicu da prosvjednici u zgradi drže blokirano više stotina ljudi. 

Prosvjedi su započeli nakon vijesti da tromjesečna Belmina Ibrišević ne može na liječenje u Njemačku jer nije imala putovnicu. Nakon donošenja privremene odluke, Belmina je dobila matični broj i čeka putovnicu, a roditeljima predstoji sakupljanje novca za odlazak djevojčice na liječenje u Njemačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Neutralni 07.06.2013.

    To je pravi protest (blokirajući guzonje i nedati im ići doma) a ne kao naši debili blokiranjem cesta traktorima ili sl.. pa koga zaj... nego nas obične građane!!! Jedino ovako se može pritisak izvršiti da oni nešto promijene i naići na razumijevanje ostatka građanstva. Samo što prvo treba definirati što je to što se traži i jeli realno moguće a ne samo grlom u jagode.

  • Hećim 07.06.2013.

    Vidiš šta se desi kada vlast na vrijeme ne istrenira policiju kako da njih čuva a mara po raji...

  • fijuman 07.06.2013.

    E Bosanci svaka vam čast još da ste ih pošteno natukli da se ne raduju i smiju vašoj muci jer bi ih za ovako nešto trebalo još drastičnije i oštrije kazniti. Roditelji i ti mala dječica to nisu zaslužili niti su smjeli takvošto doživiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare