Obavijesti

News

Komentari 30

Blokirali parlament BiH: Svima su zabranili izlazak iz zgrade

Blokirali parlament BiH: Svima su zabranili izlazak iz zgrade
13

U zgradi pod opsadom drže više stotina službenika, zaposlenika Institucija BiH, kompletan saziv Sabora i više stotina sudionika međunarodnog poslovnog foruma

VIDEO

Nakon što su prosvjednici u srijedu u 13 sati blokirali zgradu Vijeća ministara BiH u Sarajevu, i pored privremene odluke o izdavanju matičnih brojeva, blokada nije okončana ni tijekom noći, a nastavljena je i u četvrtak ujutro kada se prosvjednicima priključilo više stotina građana Sarajeva. Tijekom dana bilo je više od 1000 prosvjednika koji su okružili cijelu zgradu i nikome ne dopuštaju izaći. Blokada je ušla u drugu noć i prosvjednici se ne žele povući. 

Prosvjednici se nisu zadovoljili privremenom odlukom o JMBG-u, i od zastupnika traže donošenje zakona koji će trajno riješiti problem. No, zastupnici ne žele nastaviti sjednicu.

U zgradi pod opsadom drže više stotina službenika, zaposlenika Institucija BiH, ali i kompletan saziv Sabora kao i više stotina sudionika međunarodnog poslovnog foruma. 

Nekoliko stranih državljana, sudionika poslovnog foruma, pokušali su nasilno izaći iz zgrade, međutim, spriječilo ih je osiguranje koje im je objasnilo da imaju naredbu da zbog sigurnosnih razloga ne mogu pustiti nikoga.

Zastupnici iz entiteta Republike Srpske za medije izjavljuju kako je cijeli prosvjed upućen protiv njih, a mediji u RS uglavnom prenose kako su u blokadi srpski zastupnici, rijetko spominjući činjenicu da prosvjednici u zgradi drže blokirano više stotina ljudi. 

Prosvjedi su započeli nakon vijesti da tromjesečna Belmina Ibrišević ne može na liječenje u Njemačku jer nije imala putovnicu. Nakon donošenja privremene odluke, Belmina je dobila matični broj i čeka putovnicu, a roditeljima predstoji sakupljanje novca za odlazak djevojčice na liječenje u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca