To je to što me zanima!

Blokiran islamistički portal u BiH koji je veličao ISIL-ovce

Blokiran je rad islamističkog portal "Vijesti ummeta" koji je veličao terorističke napade širom svijeta i otvoreno podržavao terorističku organizaciju Islamsku državu
Vidi originalni članak

Blokiran je rad islamističkog portal "Vijesti ummeta" koji je veličao terorističke napade širom svijeta i otvoreno podržavao terorističku organizaciju Islamsku državu.

Na web adresi vijestiummeta.wordpress.com stoji obavijest da je 'ovaj blog arhiviran ili suspendiran zbog kršenja uvjeta pružanja usluge'.

Islamistički portal zabranjen je sredinom kolovoza prošle godine nakon čega su njegovi vlasnici nastavili raditi na besplatnoj blog domeni WordPress. 

Ovaj portal na bosanskom jeziku koji prenosi obavijesti terorističke organizacije Islamske države pozdravio je terorističke napade u Parizu i Bruxellesu nazivajući ih "radosnom viješću" kao i napad u okolici Sarajeva kada su ubijena dvojica vojnika Oružanih snaga BiH.

Sigurnosne službe ranije su upozoravale kako ne mogli ukinuti radikalne islamističke portale budući su im serveri u inozemstvu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Nikola Jankovic 11.05.2016.

    Zapravo je najzabavnije pročitati kako "tajne službe" NE MOGU blokirati ovakve i slične portale. Smiješna izjava. Probajte vi, bilo tko ispisati neku prijetnju bilo kome od više rangiranih osoba, na bilo kojoj domeni, pa ćete vidjeti za koliko vremena će vam "tajne službe" pokucati na vrata. A ne mogu godinu dana pohvatati one koji su održavali ovaj portal i prenosili prijetnje svim svjetskim čelnicima. U kakvom mi vremenu DEZINFORMACIJA živimo, kada je protok informacija (da bude gore) nikada veći.... Goebbels bi se sramio svoga amaterstva da se kojim slučajem danas digne.

  • HERCEG-BOSNA_3 10.05.2016.

    Kakav Bosanski jezik,sta ovaj novinar pise,,u Bosni se govori Hrvatskim jezikom i Srbskim kakav Bosanski.. Nova moda izmisljene drzave,naroda pa sad hoce i jezik da im izmisle.hahahahah

  • Lina39 10.05.2016.

    Ubrzo će oni otvoriti novi islamistički portal,pronaći će već način kako !

Komentiraj...
Vidi sve komentare