To je to što me zanima!

BMW-om 'pokosio' tri učenice: Županu 4 godine i 10 mjeseci

Deni Župan je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na nogostupu pokosio tri petnaestogodišnje učenice koje su se vraćale iz škole. Ivona Srećković je poginula
Vidi originalni članak

Deni Župan (21) iz Slavonskog Broda nepravomoćno je u ponedjeljak na Općinskom sudu  u Slavonskom Brodu osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora, jer je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na nogostupu pokosio tri petnaestogodišnje učenice koje su se vraćale iz škole.

Mladić je već kažnjavan zbog alkoholiziranosti te nepropisne brzine u naselju, pa je Državno odvjetništvo zatražilo da se izrekne kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Ivona preminula, druge dvije djevojke teško ozlijeđene

Podsjećamo, Župan je tog kobnog dana očevim BMW-om na nogostupu Cankareve ulice u Slavonskom Brodu pokosio tri 15-godišnje učenice na povratku iz škole. Prema iskazu svjedoka Miodraga Čolića, vlasnika parkiranog kombija u blizini mjesta nesreće, Župan je neposredno nakon nesreće vikao: 'Ubijte me, ubijte me, pogledajte što sam napravio!'. 

U tragičnoj nesreći, od zadobivenih ozljeda preminula je Ivona Srećković. Margareta Sedlarević ostala je bez noge, a Anamarija Sabljak je teško ozlijeđena.

Ne smije voziti četiri godine

Župan je kao mladi vozač upravljao vozilom kojim nije smio, s obzirom da snaga BMW-a prelazi njemu dopuštenih 80 kW, a prema nalazu prometnog vještaka, neposredno prije nesreće vozio je brzinom od 93 kilometra na sat. Sud smatra da je do destabilizacije vozila došlo u trenutku kada je počeo obilaziti parkirani kombi.

Županu je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri godine, koja će stupiti na snagu po izlasku iz zatvora. Obrana je najavila žalbu.

Idi na 24sata

Komentari 188

  • miro-27-sb 31.01.2016.

    Danima s kolegama pricamo o ovome jer svi zivimo u blizini i prolazimo tom ulicom svako dnevno, Nije nam dalo mira a da sami ne testiramo isto. i dosli smo do zakljucka da netko laze zbog neceg no sve se moze dokazati kad se zeli tako i brzina voznje i brzina od spomenutih 93 km ili koliko je smjesna

  • Makkro 17.12.2014.

    malo robije je dobio mucke!!!

  • kikinjo 16.12.2014.

    Prije 7 godina je takva pijana životinja sa 2,89 alkohola ubio mog punca, doživotnim invalidima napravio moju punicu i mog sina koji je tada imao 5 godina. Dobio je 4 godine, pušten je ranije jer ima petero djece, to je bila olakšavajuća okolnost za njega. U Hrvatskoj je zakon za ovakve stvari od 3-10 godina. To je sramota, države, sudstva i sudaca. Samo dragi BOG mi je podigao dijete i sa takvim stravičnim posljedicama gdje je ostao bez pola glave i nepokretan, danas hoda, ide u redovnu školu i ima minimalne smetnje. Suci, zakoni, državo zapitajte se malo kakav Vam je zakon u ovom slučaju. Pitam se da tom sudcu se dogodi tako nešto i da ga on sudi koliko bi mu onda dosudio. Tada bi bila sigurno maksimalna kazna od 10 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare