To je to što me zanima!

Bolesno: Vojnici u Siriji pucali na trudnice, gađali su fetuse...

Britanski kirurg David Nott tvrdi da snajperisti svaki dan imaju novu metu, a 'uspjeh' u misiji nagrađuje se cigaretama. Događanja u Siriji opisao je kao pakao van pakla
Vidi originalni članak

Nerođena djeca sirijskih žena meta su bolesne ratne igre u kojoj snajperisti koji ubiju fetus u majčinoj utrobi za nagradu dobiju cigarete, otkrio je britanski kirurg David Nott. Tvrdi da je u više navrata svjedočio snajperistima koji su civile koristili kao mete za vježbu. Tako su i trudnice gađali u trbuhe. 

Nott se nedavno vratio s volontiranja u jednoj sirijskoj bolnici kojom su kružile glasine da Assadovi snajperisti za ubojstvo 'točnih meta' dobiju cigarete. Vaskularni kirurg opisao je događanja u Siriji kao pakao izvan pakla. 

'Po prvim pacijentima zna se kakav će biti dan'

- Po prvim pacijentima koji dođu u jutarnjim satima gotovo možete reći što ćete gledati ostatak dana - ispričao je i dodao da bi jedan dan to bili pucnjevi u prepone, a drugi u prsa...

U svojih 20 godina volontiranja u ratnim zonama, u Siriji je prvi put vidio da su mete trudniceOpisao je dan kada su dvije trudnice u kliniku došle s bebama koje su ubijene u njihovim trbusima.

- Žene su upucane kroz maternicu, tako da je to sigurno bio cilj. Ne mogu vam ni opisati koliko je to bilo grozno - rekao je.

- Obično civili stradaju u unakrsnoj vatri, ovo je prvi put da sam vidio nešto poput ovoga. To je bilo namjerno - nastavio je.

Nema dokaze za svoje tvrdnje

Nott se u London vratio nakon pet tjedana u Siriji i otkrio očajno stanje u lokalnim bolnicama, međutim dokaza za svoje tvrdnje ima malo ili nimalo, piše Daily Mail.

U isto vrijeme građanski rat u Siriji ne pokazuje znakove usporavanja.

>>> Ratnica Sonja: Junakinja šalje pokrivače i gaze ljudima u Siriji

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ZelenaHrvatska 21.10.2013.

    ma da fetuse gađaju,kako laže majmunce britansko!!!!

  • Truck World 21.10.2013.

    Propaganda cista ! Sjecate se samo Amera kada su pbili novinare kobajagi zamjenili kamere za puske ?

  • febox 20.10.2013.

    ako je to istina bolesno ,ako ne još gorije

Komentiraj...
Vidi sve komentare