To je to što me zanima!

Boljševici su ruskog cara Nikolu ubili protuzakonito

Ruski Vrhovni sud odlučio je kako je ubojstvo cara Nikolaja II Romanova bilo nezakonito. Ubili su ga boljševici 1918. pod Lenjinovim vodstvom
Vidi originalni članak

Ruski Vrhovni sud donio je u srijedu presudu prema kojoj je ubojstvo posljednjeg ruskog cara 1918. godine, za koje su odgovorni boljševici, bilo nezakonito, te da Nikolaj II treba biti rehabilitiran. Ta simbolična presuda uslijedila je nakon dugotrajne kampanje monarhista i potomaka ruske carske obitelji, koji su željeli da se careva obitelj i pravno proglasi žrtvom zločina. Boljševici su u uralskom gradu Ekaterinburgu bez suđenja strijeljali Nikolaja, njegovu ženu i petero djece, kako bi spriječili da oni padnu u ruke kontrarevolucionarnih snaga koje su napredovale prema gradu. Mnogi od milijuna žrtava sovjetskog režima dobili su službeno priznanje da su nezakonito progonjeni, a preživjeli članovi carske dinastije Romanova tražili su slično priznanje i za cara i njegovu obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • CROkodiL 01.10.2008.

    Naši komunjare, naročito Joža Od Noža, učili su zanat od ruskih boljševika, nadahnuti drugovima Lenjinom i Staljinom. Njihova ubojstva doći će na sud za 100 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare