To je to što me zanima!

Bolnica je građanima poslala opomene iako ništa ne duguju

Zagrebački KBC Rebro na silu želi, preko odvjetnika, naplatiti participaciju. Sanacijski upravitelj Vrčić tvrdi da KBC ima pravo podmiriti svoja potraživanja
Vidi originalni članak

Epileptičarka sam i jedva hodam. Došla sam tramvajem iz centra grada jer su mi poslali opomenu da moram platiti 607 kuna. Sad su mi sve stornirali, rekla je Stana Prašnikar (75).

U bolnici je bila još 2003. godine i tvrdi da je imala dopunsko osiguranje, a sad su joj to i priznali. Slično je prošao skoro svatko tko je u petak izašao iz računovodstva na trećem katu KBC-a Rebro. Opomene su dobili brojni bivši pacijenti s Rebra koji navodno nisu platili participaciju u vrijeme liječenja. Slao ih je odvjetnički ured Par i Gradac, koji je unajmila bolnica i svaku je naplatio 250 kuna. Odvjetnici tvrde da su ih dužnicima poslali na osnovi neplaćenih računa, no građani tvrde da račune nikad nisu dobili. 

U računovodstvu su pokazali svoje iskaznice za dopunsko osiguranje i njima su odmah stornirali sav iznos. Ostalima koji ih nisu imali odbili su odvjetničke troškove i naplatili su samo glavnicu. U društvu Potrošač napominju kako naplaćivanje takvih opomena nije dopušteno prema Zakonu o zaštiti potrošača.

Sanacijski upravitelj bolnice Hrvoje Vrčić poručio je da KBC ima pravo podmiriti sva svoja potraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • _________ 15.11.2015.

    Lijepi naš Apsurdistan... svi koji su dobili izmišljene račune sad moraju u HZZO dokazati da nisu oni ti, ako iz nekog razloga ne stignu tamo na vrijeme, bit će ovršeni bez pogovora!!! Pa taj Varga bi poslije ovoga trebao dati ostavku, Kafka i njegov Proces su čisti amaterizam spram ovoga!

  • Mima1_1 14.11.2015.

    usluga iz 2003? opomena u 2015? A ja mislila da sam sve čula pročitavši nedavno članak da je malo dijete dobilo ovrhu zbog neplaćenog računa ne znam više zbog čega (a nije ni bitno, bitnije je da je ta ustanova došla do djetetovog OIBa). Ups, pogriješili smo. APP-ako prođe -prođe.

  • Pametna ovca 14.11.2015.

    Podnijeti kaznene prijave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare