To je to što me zanima!

Bolnica strave u Zenici: Zdravu ženu (52) slali na kemoterapiju

Osim što su zdravu ženu slali na kemoterapiju, liječnici su ženi (53) rekli da ima rak maternice i jajnika. Odstranili su ih, a onda je nalaz pokazao da je imala upalu...
Vidi originalni članak

Imala sam samo 35 godina. Doktori u zeničkoj bolnici zamijenili su nalaze. Rekli su da imam rak maternice i jajnika. Odstranili su ih, a nakon toga je nalaz pokazao da nisam imala rak nego običnu upalu, govori žena (53).

Javila se bosansko-hercegovačkim novinarima nakon što je s medijima svoju potresnu ispovijest prošli tjedan podijelila i Zeničanka Đ. Š. (52).

- Imate tumor koji je metastazirao - uvjerili su je liječnici u Županijskoj bolnici u Zenici. Poslali su je na agresivnu kemoterapiju. Zdravlje joj se ozbiljno urušilo. Kasnije je, u drugoj bolnici, saznala da nikad nije imala tumor. Strašnu istinu o krivoj dijagnozi potvrdili su joj i u Hrvatskoj, u Splitu. U bolnici strave liječnici su najvjerojatnije zamijenili i njezine nalaze.

Priznali su krivnju za taj slučaj, no ostaje pitanje što je s teško bolesnim pacijenticama? Kući su otišle s dozom antibiotika za liječenje obične upale?

- Krajem 2010. osjetila je bolove u trbuhu. Imala je upalu žuči. Nikome u nekoliko mjeseci kemoterapije nije palo na pamet da napravi dodatnu pretragu i provjeri stanje pacijentice. Ako su njoj dali nalaz u kojem piše da ima rak, onda je netko dobio i njen nalaz u kojem piše da je zdrava. Kompletna dokumentacija predana je sudu - objašnjava Ragib Hadžić, odvjetnik Zeničanke.

Tužila je bolnicu nakon što se mjesecima pokušavala s njima nagoditi, piše Dnevni avaz. Ne zna se koliku je odštetu tražila.

Sličan skandal potresao je i Klinički centar Srbije. Tamo su Dragiši Zekiću rekli da je zaražen virusom HIV-a. Šest godina živio je u tom strašnom uvjerenju. Postao je nepoželjan u društvu, pao je u depresiju... Tužio je bolnicu i dobio spor te odštetu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Aranka 27.11.2012.

    Ljudi bi trebali odgovarati za svoje pogreške! U normalnom svijetu to se i dešava. Ipak kada doktori pogriješe, njihove greške pokriva zemlja.

  • Brzopoteznik 26.11.2012.

    neprofesionalizam,,lijenost i bezobrazluk pa ne igrate se s lego kockicama,ljudski životi su u pitanju i ovo se ne može opravdati nikako,ama baš nikako,javašluk živi eto što je to.......

  • Drag Kverkus 26.11.2012.

    Zaista mi ovakvi slučajevi nisu jasni. To su sve neke muljaže. Pa zar nitko ne čita što piše u tim nalazima, a prvo valjda piše ime i prezime, godina rođenja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare